L´alcalde mostra el seu suport al món de la cultura en la reivindicació contra la pujada de l´IVA de les activitats culturals : Servei de Premsa

L´alcalde mostra el seu suport al món de la cultura en la reivindicació contra la pujada de l´IVA de les activitats culturals

19/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha mostrat el seu suport al món de la cultura en la seva reivindicació contra la pujada de l´IVA de les activitats culturals. L´alcalde ha criticat aquesta mesura al Consell de Cultura que s´ha celebrat aquesta tarda i que ha tractat com a punt extraordinari de l´ordre del dia l´increment en 13 punts en aquest impost pel que fa als esdeveniments culturals que va anunciar la setmana passada el govern espanyol.

De fet, l´Ajuntament de Barcelona impulsarà una declaració institucional, a instància del Consell de Cultura, pel proper Consell Plenari que tindrà lloc la setmana vinent. L´alcalde ha demanat que sigui el comitè executiu del Consell de Cultura qui proposi un text per presentar i ha mostrat el seu desig que aquesta sigui consensuada amb el màxim de forces polítiques.

I és que l´alcalde considera molt greu la nova mesura, ja que té la convicció que ?aquest increment no té cap lògica perquè no arreglarà les coses i ens posa en una situació molt difícil? i ha recordat que això neix ?del greu error de creure que la cultura és una despesa i de no entendre que genera riquesa, llocs de treball i enfortiment?.

Per l´alcalde ?la cultura no és un luxe, és una part fonamental del que som, de la nostra identitat? i ha explicat que tenir un dels IVA més elevats a Europa en aquesta matèria és una decisió equivocada, ja que ?els qui han pres aquesta decisió no han tingut en consideració el caràcter estratègic que la cultura té en els moments actuals?.

Així, Trias ha refermat que ?aquesta és una equivocació estratègica de futur molt greu que tindrà un gran impacte? i ha apostat per pensar en decisions agosarades en l´àmbit cultural com pot ser una nova legislació sobre mecenatge, promoure les donacions o impulsar la projecció internacional. ?No prioritzar la cultura és un grandíssim error i un disbarat? ha dit.

L´Ajuntament vol ser el costat de les entitats i els emprenedors culturals, que són els qui veritablement fan la cultura de la ciutat i Trias ha anunciat que ?nosaltres intentarem incidir per tal que això s´arregli? i ha afegit que ?hem de fer sentir la nostra opinió al Ministeri i buscar mecanismes per solucionar-ho?.

El consistori ha situat la cultura com un dels sectors més importants per ajudar-nos a sortir de la situació econòmica actual. Seguint aquesta línia, l´alcalde ha remarcat que ?la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació són peces fonamentals per construir el futur de Barcelona a les que no hi podem renunciar i no hi renunciarem? i ha reblat que ?estic convençut que això ens fa perdre pistonada com a motor econòmic i d´ocupació?.





Paraules clau