L´alcalde inaugura la plaça Ramon Maria Roca Sastre, al districte de Les Corts : Servei de Premsa

L´alcalde inaugura la plaça Ramon Maria Roca Sastre, al districte de Les Corts

21/07/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

Avui dissabte, 21 de juiol, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat la plaça Ramon Maria Roca Sastre, al districte de Les Corts, i ubicada a l´espai que antigament ocupava el monument als caiguts. L´acte s´ha celebrat en presència de familiars del jurista català, que dóna nom a la plaça recentment remodelada.

L´alcalde ha dit que ?aquest és un acte entranyable, de justícia cap a una persona important, referent per a la nostra ciutat”

Xavier Trias ha afegit que “el d´avui és un acte de gran potència democràtica que omple de satisfacció a tots els ciutadans i a tots els demòcrates”

Segons l´alcalde, ?Barcelona és una ciutat que la construïm entre tots, dia a dia. Cadascú hi aporta el seu talent, el seu esforç i les seves capacitats. Però hi ha persones que, com Ramon Maria Roca Sastre, esdevenen protagonistes d´aquest procés de construcció de ciutat i de país?

L´alcalde ha lloat la figura del jurista dient que representa ?els valors de l´esforç, de la feina ben feta i de l´excel·lència…valors que hem d´inculcar a les noves generacions. Ens calen persones amb lideratge com ho va ser ell?.

Ramon Maria Roca Sastre va néixer a Tàrrega l´any 1899. Va ser registrador de la propietat, jutge, notari i magistrat del Tribunal de Cassació de Catalunya durant la República. El jurista és destacat sobretot per la seva participació en la redacció de l´avantprojecte de la Compilació del Dret Civil Especial de Catalunya (1960), una obra que va servir per salvar el dret civil català incorporant-lo en el dret civil espanyol vigent.





Paraules clau