L´alcalde Trias expressa el seu condol per la mort d´Esther Tusquets, ?extraordinària editora, però una autora en el sentit més ampli i essencial de la paraula? : Servei de Premsa

L´alcalde Trias expressa el seu condol per la mort d´Esther Tusquets, ?extraordinària editora, però una autora en el sentit més ampli i essencial de la paraula?

23/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat el seu més sentit condol per la mort avui a Barcelona als 75 anys d´Esther Tusquets, ?extraordinària editora, però una autora en el sentit més ampli i essencial de la paraula?.

A parer de l´alcalde, la coneguda escriptora i editora barcelonina ?va reflectir els valors i les qualitats de la millor Barcelona. La ciutat profundament culta, literària, cosmopolita, capital del llibre i de l´edició, que s´exemplifica en el talent, en la professionalitat, i en la personalitat lliure i independent d´Esther Tusquets?.

L´alcalde ha destacat que Tusquets ?va ser un dona del seu temps, testimoni d´un moment històric crucial, en què les dones van començar a ser protagonistes de la seva pròpia història?. ?Va saber viure amb intensitat i transmetre les seves vivències en la seva literatura, tan personal i lligada a la memòria íntima, i alhora mirall de la Barcelona que la va veure néixer?, ha afirmat l´Alcalde. ?L´Esther va dedicar la seva vida a l´edició, però va ser, per sobre de tot, una gran autora, en el sentit més ampli i essencial de la paraula?, ha dit Trias.

La brillant i llarga trajectòria d´Esther Tusquets va ser reconeguda amb nombroses distincions, entre elles la Medalla d´Or al Mèrit Cultural que l´Ajuntament de Barcelona li va atorgar l´any 2006 per la seva trajectòria literària i pel seu compromís en pro de les dones. També l´any 1979 va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona amb la seva obra ?El amor es un juego solitario?.

?Les persones com ella deixen una empremta inesborrable. Per això, el seu llegat i el seu exemple perduraran, de ben segur, en tots aquells que la conegueren i que l´admiraren?, ha finalitzat l´alcalde Trias.





Paraules clau