Trias: ?Si continuem treballant plegats i sumem esforços podrem contribuir al progrés econòmic de la nostra ciutat, i en definitiva, del nostre país? : Servei de Premsa

Trias: ?Si continuem treballant plegats i sumem esforços podrem contribuir al progrés econòmic de la nostra ciutat, i en definitiva, del nostre país?

23/07/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde ha assistit aquest vespre a l´acte de lliurament del 19è Premi Jove Empresari 2011 organitzat per l´Associació Independent de Joves Empresaris (AIJEC) que s´ha celebrat al Gran Teatre del Liceu. Xavier Trias ha lliurat el premi a la millor iniciativa empresarial, en reconeixement a l´esforç i treball que els joves empresaris dediquen a la ciutat de Barcelona i a Catalunya. L´Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, AIJEC, va néixer fa 25 anys per a defensar els interessos específics dels empresaris joves (menors de 41 anys), tant davant la societat com davant l´administració pública. Actualment, l´AIJEC representa 600 emprenedors i emprenedores amb empresa pròpia, tots ells associats i vinculats als moviment jove empresari.

 

L´alcalde ha destacat el simbolisme de l´escenari triat pel lliurament dels premis en un dia com avui, “perquè el Liceu també es va cremar i la societat civil el va reconstruir, igual que farem avui: primer apagarem el foc però després tornarem a construir i tornarem a crèixer”. Trias ha afirmat que els premis són ? reflex d´un esforç i treball constant dels joves emprenedors, i un reconeixement a l´aposta per la creativitat i la innovació?. A parer de l´alcalde en un moment de dificultat econòmica com l´actual, ?és molt important que hi hagin noves idees i que es tirin endavant noves iniciatives com les vostres?, i ha felicitat els guardonats als que ha agraït també la feina que duen a terme. ?Com alcalde?, ha dit Trias, ?la situació al nostre país és complicada i us necessitem més que mai i us agraeixo tot el vostre esforç. Gràcies a les vostres iniciatives, feu que es creïn noves oportunitats de negoci i nous llocs de treball, contribuïu a que Barcelona i Catalunya es posicionin encara millor a nivell internacional”.

Com ha exposat l´alcalde Trias Barcelona té potencial i capacitat d´esdevenir punta de llança de la recuperació econòmica del país, ?si algú ens pot treure de la crisi, aquesta és Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. La capital del país no fallarà en aquesta gran responsabilitat?, ha dit.

L´alcalde ha explicat que Barcelona disposa d´una economia diversificada, que combina l´excel·lència en sectors tradicionals, com la indústria, el comerç i el turisme, amb l´empenta de sectors estratègics de futur com la logística, l´economia verda i les noves tecnologies i ha apostat per seguir potenciant els nous sectors de futur. També ha explicat que s´ha transformat Barcelona Activa ?en una gran empresa de gestió de tota la promoció econòmica de la ciutat, incloent el comerç i el turisme, i l´hem posada al servei de tota l´Àrea Metropolitana?.

A Barcelona, ha prosseguit l´alcalde, s´està fent una gran aposta de futur per la reactivació econòmica i ha afegit ?sóc optimista i sé que ens en sortirem. Barcelona té unes potencialitats enormes. Entre tots, administració i empresa, volem treure el màxim rendiment a un valor extraordinari que tenim com és el de la marca Barcelona?.

Trias ha recordat que fa pocs dies va estar de viatge a la Xina, on va visitar ciutats com Shanghai, Beijing, Shenzhen i Hong Kong; i ha destacat que ?des de l´Ajuntament s´està fent una aposta molt important per la internacionalització?, per atreure inversions i acompanyar i ajudar a les empreses de Barcelona a cercar oportunitats més enllà de les nostres fronteres.

Com ha dit ?hem creat la capitalitat de Barcelona a través d´aquesta manera de fer, amb ambició i compromís. Una ambició que compartim les institucions de la ciutat amb la societat civil? i ha finalitzat afirmant que si ?continuem treballant plegats, si sumem esforços i ens ho exigim, podrem contribuir al progrés econòmic de la nostra ciutat, i en definitiva, del nostre país?.

 





Paraules clau