Barcelona celebra els 20 anys dels Jocs Olímpics amb un relleu de torxes i la inauguració d´una escultura commemorativa : Servei de Premsa

Barcelona celebra els 20 anys dels Jocs Olímpics amb un relleu de torxes i la inauguració d´una escultura commemorativa

24/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona celebrarà aquest dimecres 25 de juliol el vintè aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics amb un relleu de torxes pels carrers de la ciutat i la inauguració d´una escultura commemorativa al Museu Olímpic i de l´Esport.

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat dels presidents dels grups municipals, rebrà els rellevistes a l´Ajuntament a les 18:00 hores. Tot seguit, Pasqual Maragall, alcalde de la ciutat durant els Jocs Olímpics del 92, serà l´encarregat de donar la sortida al relleu de torxes al Pati d´entrada de l´Ajuntament.

A la caravana, que sortirà de la plaça Sant Jaume, i que anirà escortada per la Guardia Urbana, hi destaca el bus turístic serigrafiat per a l´ocasió i des del qual els 38 rellevistes aniran realitzant els diferents trams corrent.

El recorregut de la torxa serà el següent: Plaça de Sant Jaume (sortida) – Carrer Ferran ? La Rambla (sentit ascendent) ? Plaça Catalunya ? Ronda de la Universitat ? Plaça Universitat ? Ronda de Sant Antoni ? Carrer de Sepúlveda ? Carrer de Vilamarí ? Av. Paral?lel ? Carrer de Lleida ? Avinguda de Rius i Taulet ? Avinguda de Ferrer i Guardia ? Plaça de Sant Jordi ? Avinguda de l´Estadi ? Museu Olímpic i de l´Esport (arribada).

En total, 5.100 m de relleu on 38 esportistes i personalitats destacades del món de l´esport seran els protagonistes. El relleu l´iniciarà Juan Antonio San Epifanio ?Epi´, últim rellevista a Barcelona´92.

El bicampió olímpic Gervasio Deferr serà l´últim rellevista, que farà el tram final fins arribar al Museu Olímpic i de l´Esport, cap a les 19:30 hores aproximadament. El gimnasta i l´alcalde de Barcelona procediran a l´encesa d´un peveter davant del Museu Olímpic i de l´Esport.

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner, acompanyat de l´alcalde Trias descobrirà, durant l´acte, l´escultura en commemoració als Jocs Olímpics de 1992. que l´entitat ha donat al Museu Olímpic i de l´Esport i a la ciutat de Barcelona. A l´acte també hi assistiran el secretari general de l´Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, i la tinenta d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.





Paraules clau