Trias: ?Barcelona serà exigent amb els Governs de la Generalitat i l´Estat, amb sentit comú i conscients de la situació que vivim? : Servei de Premsa

Trias: ?Barcelona serà exigent amb els Governs de la Generalitat i l´Estat, amb sentit comú i conscients de la situació que vivim?

25/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

– Precs del PSC sobre l´elaboració d´un nou Pla Integral de la Trinitat Vella. L´alcalde ha respost que es donarà compliment a la proposició perquè ?l´important és que, entre tots, fem un Pla Integral consensuat per tirar endavant un espai que és molt importat per la ciutat, com és Trinitat Vella?. L´alcalde ha afegit que el Govern té el seu instrument, el Pla Integral, i la voluntat de complementar-lo amb les aportacions de tothom. ?Buscarem els mecanismes que facin possible tirar-lo endavant?, ha dit l´alcalde, que ha demanat disculpes si s´han copiat algunes parts del pla, però ha afegit que ?aprendre dels altres no és un error. El que és important és tenir els objectius clars?.

– Prec d´UpB per demanar al Govern de l´Estat la discriminació positiva en favor de la cultura catalana en el règim impositiu estatal. L´alcalde Trias ha dit que la cimera amb els principals agents culturals que demana Unitat per Barcelona ja es va fer, en certa manera, el passat dia 19, quan es va reunir el Consell de Cultura. En aquesta reunió, el sector cultural va consensuar una declaració institucional per al Plenari d´avui. Trias ha afirmat que la decisió del Govern de l´Estat sobre l´IVA cultural és un desastre. ?No han valorat les dimensions de les conseqüència que tindrà, i s´adonaran que han de corregir aquesta decisió?, ha dit Trias. L´alcalde ha dit que, si cal, es tornarà a reunir amb el sector al mes de setembre per analitzar la situació. ?El problema és que no es veu la cultura com una font de riquesa i generadora de llocs de treball?, ha manifestat en relació al Govern de l´Estat.

– Pregunta del PP sobre el calendari i temàtica de les reunions previstes entre l´alcalde i el president i el Govern de la Generalitat. L´alcalde Trias ha explicat que es reuneix de manera constat amb el govern de la Generalitat, i ha recordat que s´ha creat una comissió mixta amb la Generalitat, que ha mantingut reunions sectorials amb els consellers i que s´ha reunit també amb el president Mas. L´alcalde ha afegit la greu situació econòmica ?ens obligarà a mantenir reunions més freqüents?. ?Serem exigents amb el govern de la Generalitat, i també amb el de l´Estat, però sempre des del sentit comú i sabent la situació que vivim. Hem de ser responsables i prioritzar o prendrem mal?, ha afirmat Trias.

– Pregunta d´ICV-EUiA sobre la forma de garantir l´interès públic en les decisions de les administracions sobre la ciutat de Barcelona. L´alcalde ha fet una aposta per una ciutat de convivència, on es respecten els drets individuals i els col·lectius, una ciutat que dóna serveis i genera activitat econòmica, i que és capaç de distribuir aquesta riquesa de forma equitativa, amb sostenibilitat ambiental i econòmica. Sobre la gestió de l´aigua, ha recordat el dèficit acumulat i ha recordat al president del grup municipal d´ICV-EUiA que aquest partit formava part de l´anterior Govern i que no pot fer veure que aquest problema no és responsabilitat seva.





Paraules clau