L´alcalde Trias afirma que les festes de la Mercè són l´expressió de les nostres tradicions i del nostre esperit avantguardista : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que les festes de la Mercè són l´expressió de les nostres tradicions i del nostre esperit avantguardista

26/07/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona ha presentat aquest matí a l´Ajuntament de Barcelona el cartell de les properes festes de la Mercè, obra de Jaume Pensa, així com el pregoner, Lluís Torner, director de l´Institut de Ciències Fotòniques. També ha explicat que la ciutat canadenca de Montreal serà la convidada en les festes enguany. A l´acte hi han assistit el tinent d´alcalde, Jaume Ciurana, Jaume Plensa i Lluís Torner, i Susan Ellefsen, representant de l´Ajuntament de Montreal.

L´alcalde ha afirmat que amb l´acte d´avui comença a engegar els motors de la Mercè 2012, ?una festa que és l´expressió de les nostres tradicions i, alhora, del nostre esperit avantguardista?. Com ha dit l´alcalde les festes de la Mercè són un ?veritable aparador de la creativitat i la capacitat d´innovar del nostre país?.

Xavier Trias ha expressat la seva satisfacció per comptar amb el talent de Jaume Plensa, com autor del cartell, i amb la saviesa de Lluís Torner. Per a l´alcalde comptar amb el talent d´un artista nascut a Barcelona, Jaume Plensa, un dels escultors catalans més coneguts que a través de la seva obra ha projectat la nostra ciutat a nivell internacional, ?és un plaer?. A Barcelona, les seves obres presents a Ciutat Vella, al Passeig del Born, i a Nou Barris, ?són un exemple magnífic de com l´art pot dignificar l´espai públic i de la voluntat de Barcelona de posar la cultura a l´abast de tothom?.

L´alcalde ha explicat que a les festes de la Mercè cada vegada té més protagonisme la llum i per això ha qualificat de molt adient comptar amb la participació de Lluís Torner, un científic que l´estudia en profunditat, que ajudarà a fer que la ciència tingui un pes important dins de la Mercè 2012.

Com ha dit l´alcalde Barcelona és també acollidora i generosa i des de fa anys convida altres ciutats del món a gaudir i a participar en les Festes de la Mercè amb les seves propostes. Aquest 2012, la ciutat convidada és Montreal, que oferirà unes magnífiques projeccions a la Sagrada Família.

Xavier Trias ha agraït a Plensa i Torner la seva feina per fer més gran la festa major de Barcelona. ?Per a una ciutat com Barcelona, que treballa de manera ferma per seguir avançant com a capital de cultura, coneixement, creativitat i innovació, és un honor tenir-vos a tots dos avui aquí?, ha dit Trias.

L´alcalde ha afegit que La Mercè és ?la festa de la tradició, amb orgull del què som però també amb ganes d´innovar. Barcelona és una ciutat de creativitat, cultura, innovació, coneixement, i tot això és el que representen Plensa i Torner, i és el que volem ser com a ciutat?. Trias també ha destacat l´important paper del mecenatge en aconseguir aquest objectiu. Finalment s´ha mostrat convençut que malgrat les dificultats que estem vivint les festes seran magnífiques.

El tinent d´alcalde Jaume Ciurana, ha explicat que les festes de la Mercè ?són un gran esdeveniment, un dels moments més especials de l´any a la ciutat que la gent viu amb intensitat al carrer?, i ha avançat les línies generals de les festes. També han intervingut Lluís Torner, que ha afirmat que està ?impressionat i il·lusionat? pel fet de ser el pregoner i ha agraït a l´alcalde que hagi triat a un científic; i Jaume Plensa que ha explicat que ?Barcelona té una veu feta de moltes veus? i que amb el cartell ha volgut aglutinar aquestes múltiples veus de la ciutat.





Paraules clau