L´alcalde Xavier Trias expressa el seu sentit condol per la mort de Josep M Ainaud de Lasarte : Servei de Premsa

L´alcalde Xavier Trias expressa el seu sentit condol per la mort de Josep M Ainaud de Lasarte

09/08/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat el seu més sentit condol per la mort de Josep M Ainaud de Lasarte. Xavier Trias ha afirmat que la mort d´Ainaud de Lasarte, és ?una gran pèrdua? per Barcelona i per Catalunya. Aquest matí ha mort aquest matí als 87 anys d´edat, Josep M Ainaud de Lasarte, historiador, advocat, periodista i polític. Trias ha assenyalat que amb la seva mort ?perdem un gran home que va treballar intensament per la difusió de la cultura i la història del nostre país i de la nostra ciutat?.

Autor d´una extensa bibliografia dedicada a l´estudi i la difusió de la cultura i la història de Catalunya, Ainaud de Lasarte va escriure llibres sobre personalitats catalanes com Francesc Macià, Francesc Cambó, Ventura Gassol i altres. Al llarg de la seva brillant i llarga trajectòria va rebre diversos premis com el Premi d´Honor Lluís Carulla (1994), la Medalla President Macià de la Generalitat (2000), i la Medalla d´Or de la Generalitat, juntament amb el lingüista Antoni Maria Badia i Margarit (2012). L´Ajuntament de Barcelona li atorgà la Medalla d´Honor de Barcelona el 2006.

L´alcalde Trias ha recordat també la vessant política d´Ainaud de Lasarte, que va ser diputat al Parlament de Catalunya entre el 1980 i 1984, i regidor de l´Ajuntament de Barcelona entre el 1987 i el 1990.

Xavier Trias ha anunciat que l´Ajuntament de Barcelona estudiarà que la ciutat tingui un espai públic o una biblioteca de la ciutat porti el seu nom.





Paraules clau