L´alcalde demana col·laboració i responsabilitat als grups municipals per encarar la negociació dels Pressupostos : Servei de Premsa

L´alcalde demana col·laboració i responsabilitat als grups municipals per encarar la negociació dels Pressupostos

05/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

Prec del PSC perquè l´Ajuntament de Barcelona torni a organitzar l´acte d´homenatge a Salvador Allende cada onze de setembre. L´alcalde ha respost que l´Ajuntament de Barcelona ?continuarà participant en l´acte d´homenatge? i ha afegit que ?donarem suport a través de recursos econòmics, tècnics i amb la presència institucional. Volem fer una cosa diferent, volem donar importància a les entitats que organitzen l´acte d´homenatge amb el nostre recolzament. Parlarem amb elles perquè volem que en aquests tupis d´actes siguin les entitats les que siguin les protagonistes?.

Prec d´ICV- EUiA per tal que el Govern municipal presenti un recurs contra les mesures contingudes al Reial Decret 20/2012 que signifiquen una reducció de drets a treballadors i a treballadores amb vinculació amb l´Ajuntament. L´alcalde ha respost que tot i no estar amb el tractament que aquest decret atorga a la ciutat de Barcelona, ?com si fóssim una administració amb dificultats quan hem fet els deures?, no es poden cometre il·legalitats. Trias ha assenyalat que l´Ajuntament no pot recórrer el decret i que farien falta 1.000 ajuntament per fer-ho. L´alcalde ha explicat que, dins la legalitat, ?serem pro-actius buscant els camins necessaris per ajudar als treballadors? i ha demanat al grup proposant ?que expliquin també què es pot fer i què no es pot fer?. Finalment ha afegit que ?cal que fem entendre a Madrid que l´Ajuntament de Barcelona té una situació diferenciada i que cal que es reconegui?.

Prec UpB perquè l´Alcalde de Barcelona, com a Alcalde de la capital país, defineixi i lideri una estratègia de ciutat i metropolitana per evitar la pèrdua de població a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. L´alcalde ha afirmat que ?no és exacte? que Barcelona i l´Àrea Metropolitana hagin anat perdent població, des del 1998 ha anat creixent. Trias ha assenyalat que ?tenim més població, però és veritat que en una situació com la que estem vivint ara amb crisi econòmica pot marxar població?. L´alcalde ha insistit en Barcelona i l´Àrea Metropolitana ?ens trauran de la crisi econòmica perquè tenim molts recursos per fer-ho possible? i que davant aquesta nova situació, ?la meva obsessió no és quants som, sinó com vivim, quina qualitat de vida podem donar a les persones, i jo els hi vull donar una bona qualitat de vida.?

Pregunta del PP sobre si està previst sotmetre a la Comissió i al Consell Plenari del mes d´octubre les Ordenances Fiscals i el Pressupost de l´exercici 2013 per la seva aprovació, si s´escau. L´alcalde, en resposta al PP, ha afirmat que el govern presentarà el projecte de pressupostos i ordenances fiscals en una comissió extraordinària el proper mes de novembre i ha demanat als grups col·laboració i responsabilitat perquè ?necessitem tenir pressupost. Treballaré per tenir el màxim suport per tirar-los endavant?. Trias ha afegit que ?no ens sobren els diners però els que tenim hem de saber gastar-los bé?.





Paraules clau