L´alcalde Xavier Trias es reuneix a l´Ajuntament amb representants de l´Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) : Servei de Premsa

L´alcalde Xavier Trias es reuneix a l´Ajuntament amb representants de l´Industrial & Commercial Bank of China (ICBC)

05/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s´ha reunit aquesta tarda a l´Ajuntament amb diversos representants de l´Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), el banc més gran de la Xina.

La trobada es produeix arran de les negociacions iniciades durant el viatge que va fer l´alcalde a la Xina de l´11 al 18 de juliol, quan va encapçalar una missió per captar noves inversions. En aquesta missió també hi va participar el Consorci de la Zona Franca, Fira de Barcelona, la Cambra de Comerç i Barcelona Regional. En aquest viatge, i en concret durant la jornada a la capital xinesa, Pequín, Xavier Trias va mantenir reunions de treball amb els màxims responsables de grans corporacions industrials i financeres com són CCIC, l´empresa estatal Xinesa de Certificacions i Inspeccions; l´ICBC Industrial & Commercial Bank of China; i la China Railway Construction Corporation (CRCC).

L´Alcalde Trias, juntament amb el tercer tinent d´Alcalde, Antoni Vives, i el director de Relacions Internacionals de l´Ajuntament, Joaquim Llimona, s´han reunit avui amb una delegació del banc xinès que han encapçalat Wei Liu, director de l´ICBC Espanya, i Leon Pang, director de l´ICBC Barcelona. Els responsables del banc xinès han confirmat l´obertura a finals del pròxim mes de novembre d´una de les seves oficines a la capital catalana. A parer de l´Alcalde Trias, ?l´obertura a la nostra ciutat d´una oficina de l´ICBC ajudarà a augmentar la confiança de les empreses xineses alhora d´escollir Barcelona com a plataforma d´entrada a Europa?. Al mateix temps, s´espera per part d´aquest banc industrial un increment del crèdit a les empreses catalanes que comercialitzen amb la Xina.

L´ICBC és el banc més gran de la Xina i el major banc del món per capitalització de mercat. Així mateix és un dels “Quatre Grans” bancs comercials de propietat estatal (els altres tres són el Banc de la Xina, Banc Agrícola de la Xina, i el Banc de Construcció de la Xina). És el banc més gran del món en valor de mercat, en dipòsits, i el banc més rendible del món. La primera sucursal d´aquest Banc a Espanya es va obrir l´any 2011 al centre de Madrid. A Europa tenen oficines a Amsterdam, Brussel·les, Milà i París.





Paraules clau