Xavier Trias: ?Necessitem repensar el model de creixement de les nostres ciutats per garantir el benestar dels qui hi viuen? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Necessitem repensar el model de creixement de les nostres ciutats per garantir el benestar dels qui hi viuen?

08/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde, Xavier Trias, ha defensat avui la ?vocació de Barcelona com a capital de Catalunya, de la Mediterrània i europea que des de fa molts anys ha fet una aposta per ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i recerca però per sobre de tot de benestar?. Segons l´alcalde ?necessitem repensar el model de creixement de les nostres ciutats i plantejar noves solucions als reptes globals als quals ens enfrontem per poder construir ciutats millors, on es visqui bé?.

Durant la inauguració del 6th Urban Reserarch and Knowledge Symposium, i que compta amb la participació de 280 experts d´arreu del món, l´alcalde ha subratllat la voluntat ?de Barcelona de fer aquesta reflexió i cercar la col·laboració amb altres ciutats del món per trobar aquestes solucions?. Després d´agrair al Banc Mundial la seva aposta per Barcelona per celebrar aquest simposi internacional, Trias s´ha mostrat convençut que ?aquestes jornades serviran per cercar solucions conjuntes per al futur, gràcies a l´intercanvi d´idees entre professionals, docents, empreses i líders d´opinió arribats de tot el món? .

?Una vegada més Barcelona, amb la col·laboració d´altres ciutats, empreses i institucions, és una capital global de la recerca i el coneixement urbà per a la construcció d´unes ciutats millors?, i ha destacat ?l´orgull? que ha suposat per l´Ajuntament participar en la seva organització.

L´alcalde ha recordat la necessitat que tenim ?de construir cada dia un mon millor? i ha exemplificat aquest desig o somni que esdevé realitat amb ?la imatge de la Sagrada Família, que il·lustra el Simposi, i el vers de Miquel Martí i Pol ?Tot està per fer i tot és possible?. Trias ha animat als participants i als ponents del congrés a ?fer molta feina i a gaudir i passejar per aquesta ciutat oberta, bonica? .

Prèviament la directora de Finances, Economia i Urbanisme del Banc Mundial, Zoubida Allaoua i el tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, han fet les intervencions inicials d´obertura del congrés. Vives ha destacat que entre els reptes que afronten les ciutats hi ha ?la construcció d´un model de governança, que siguin energèticament autosuficients, que tornin a ser productives, a velocitat humana però hipeconnectades i d´emissions zero?. Davant de representants de les ciutats de Seul, Istanbul i Londres, Antoni Vives ha destacat la riquesa, llocs de treball i progrés que pot generar aquest model de ciutat que Barcelona defensa? .

Per la seva part, Abba Joshi-Ghani, també del Banc Mundial, ha presentat a Barcelona l´Informe Rethinking Cities , fet amb el professor de la Universitat de Harvard, Edward Glaeser, on s´analitza el canvi de model econòmic que suposa la urbanització del planeta i on defensa la necessitat que les ciutats siguin més inclusives, amables, habitables i sostenibles.





Paraules clau