Telefónica s´incorpora a la Mobile World Capital : Servei de Premsa

Telefónica s´incorpora a la Mobile World Capital

09/10/2012



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L´acord contempla una aportació per part de Telefònica de 7,8 milions d´euros durant el període comprès entre 2012 i 2014 per desenvolupar diferents projectes de la Capitalitat. El conveni ha estat subscrit en un acte celebrat a l´Ajuntament de Barcelona al que també han assistit, entre d´altres, el president de Telefónica Espanya, Luis Miguel Gilpérez, el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, la segona i el tercer tinents d´alcalde, Sònia Recasens (secretària de la Fundació) i Antoni Vives (membre del Patronat), respectivament, el vicepresident executiu de la MWCapital, Agustín Cordón, i el seu director general, Ginés Alarcón, així com diversos representants del món empresarial.

Telefónica, que ha mostrat el seu compromís amb el projecte des de l´inici de la seva candidatura, es converteix en el primer gran grup empresarial que s´incorpora a la Fundació MWCapital, fet que suposa començar a sumar la iniciativa privada a l´esforç de les administracions implicades en el projecte per reforçar la indústria i generar ocupació en un dels sectors amb més projecció futura, especialment en un context com l´actual. Telefónica passarà a formar part dels òrgans de govern i el Patronat de la Fundació.

La participació de Telefónica serà clau en l´impuls de la indústria de la mobilitat en tot el territori i en la creació d´un important clúster d´empreses basades en la mobilitat, una de les àrees claus del projecte MWCapital. A més, la companyia de telecomunicacions s´incorporarà al Mobile World Hub com a soci tecnològic dels Competence Centers.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona i president de la Fundació MWCapital ha declarat: ?La Fundació té com a objectiu convertir Barcelona en un centre mundial de desenvolupament, innovació, inversió i generació de nous models de negoci de les tecnologies mòbils millorant la qualitat de vida de les persones?. I ha afegit: ?Amb la signatura d´aquest acord amb Telefonica esperem obrir un precedent perquè el segueixin altres companyies de l´àmbit privat. Volem que Barcelona sigui una ciutat exponent d´un nou model de creixement que aporti oportunitats per a tothom i creï llocs de treball de qualitat, estables i d´alt valor afegit?.

Per la seva banda, el president de Telefónica, César Alierta, ha destacat ?el gran orgull que significa per Telefónica estar involucrats en la reafirmació de Barcelona com a capital mundial de la indústria de la mobilitat. Objectiu pel que nostra companyia ha apostat des del principi de forma clara i contundent?. El president de Telefónica ha ressaltat que ?una de les claus de l´èxit del Mobile World Congress, celebrat a Barcelona durant els últims 7 anys, ha estat afavorir l´aproximació entre els operadors de telecomunicacions i els proveïdors de continguts? i ha advocat perquè ?la consolidació de la ciutat com Mobile World Capital ens permeti donar un salt encara més gran. Hem d´aprofitar l´oportunitat que suposa que, en els propers sis anys, Barcelona sigui la seu mundial del mòbil i dels serveis en mobilitat per construir entre tots una societat realment digital?.

Plaça de Catalunya, seu del Mobile World Centre

L´acord entre la MWCapital i Telefónica també contempla la ubicació del Mobile World Centre (MWCentre) a l´emblemàtic edifici de Telefónica situat a Plaça de Catalunya de Barcelona. L´espai, de 1.800 metres quadrats distribuïts en tres plantes és, per la seva ubicació, un lloc únic al món per a impulsar l´ús de les noves tecnologies entre els ciutadans i apropar l´ús del mòbil a tots els segments de la població.

Les obres del MWCentre ja s´han iniciat i es preveu estiguin finalitzades a principis del proper any. La inauguració està prevista per abans del proper Mobile World Congress, que se celebrarà del 25 al 28 de febrer de 2013 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Serà a partir de llavors quan els ciutadans podran visitar el nou centre i descobrir i experimentar en primera persona els últims avanços tecnològics, aplicacions i novetats en l´àmbit de la mobilitat. El MWCentre comptarà amb un espai expositiu, que inclourà continguts avançats relacionats amb la mobilitat, i una zona polivalent per a exposicions temporals i auditori. L´edifici també acollirà un espai retail de Movistar.

Sobre Telefónica

Telefónica és una de les majors companyies de telecomunicacions del món per capitalització borsària i nombre de clients. Des de la seva consolidada posició en aquest sector, i amb la telefonia i la banda ampla fixa i mòbil com a suports clau del seu creixement, orienta la seva estratègia a refermar el seu lideratge al món digital. Present a 25 països i amb una base de clients de gairebé 312 milions d´accessos, Telefónica té una forta presència a Europa i Llatinoamèrica, importants aliances industrials i una destacada escala global que posiciona molt favorablement a la Companyia per continuar creixent.

Sobre la Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa per a convertir la ciutat en el centre mundial permanent sobre tecnologies mòbils on les persones, empreses i institucions treballin conjuntament per aprofitar el potencial de les tecnologies mòbils com a element transformador de la vida quotidiana i creador de noves oportunitats de negoci.

Impulsada pel Ministeri d´Indústria, Energia i Turisme, la Generalitat de Catalunya, l´Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i GSMA ? que representa els interessos de 800 operadores de telefonia mòbil de tot el món i de més de 200 empreses de l´ecosistema mòbil ?, es basa en quatre pilars: MWHub i MWCongress, centrats en el desenvolupament industrial i empresarial, MWCentre i MWFestival de major incidència social i ciutadana.

Nota de premsa en format PDF:
Telefónica s´incorpora a la Mobile World Capital





Paraules clau