Trias afirma que per sortir de la crisi hem de buscar solucions conjuntes per anar cap a un model d´estat del benestar més sostenible i solidari : Servei de Premsa

Trias afirma que per sortir de la crisi hem de buscar solucions conjuntes per anar cap a un model d´estat del benestar més sostenible i solidari

17/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha participat aquesta tarda en l´acte de commemoració del Dia Internacional per l´eradicació de la pobresa organitzat per la Taula del Tercer Sector Social. A l´acte han assistit el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras. Aquest és el tercer any que la Taula del Tercer Sector organitza la campanya de sensibilització i comunicació ?Donem el millor de nosaltres? amb l´objectiu d´implicar a la ciutadania a col·laborar amb les més de 7.500 entitats socials que hi ha a Catalunya.

Xavier Trias ha volgut agrair a totes les entitats presents a l´acte la seva aposta per acabar amb totes les formes de pobresa i exclusió social i s´ha compromès a ?seguir treballant perquè, entre tots, siguem capaços de donar resposta als problemes socials?. L´alcalde ha volgut recordar els passos que s´han donat des de que vivim en un país democràtic, ?hem avançat molt durant tots aquests anys, hem fet canvis molt importants, però hem de continuar avançant per fer nous canvis?.

Trias també ha destacat que no només estem davant una situació de crisi social, sinó també en un moment de crisi de model d´estat, i ?ens hem de replantejat quin model d´estat del benestar volem. Hem d´aconseguir un model d´estat del benestar més sostenible?. Trias també ha destacat la col·laboració de les administracions amb el Tercer Sector és imprescindible per poder oferir unes millors prestacions a qui més ho necessita, i ha recordat que ?quan la gent parla de despesa social, s´oblida que aquesta despesa en el fons és inversió social?.

L´alcalde també ha realitzat una crida per ?posar-nos tots d´acord i trobar les millors solucions a la crisi que estem patint, només així podrem sortir de la crisi. Som un país fort, i hem de ser capaços de col·laborar tots plegats per ser més solidaris i fer arribar aquesta solidaritat a la resta de la societat?.





Paraules clau