Mercat de Mercats bat el seu rècord d´assistència amb més de 250.000 visitants : Servei de Premsa

Mercat de Mercats bat el seu rècord d´assistència amb més de 250.000 visitants

21/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Mercat de Mercats ha tancat la seva tercera edició amb un gran èxit de públic i de vendes. Després de tres jornades de ponències i cuina en directe per part dels millors cuiners del país, de venda de productes de mercat i del territori, de tastos dels millors vins i caves i de cuina catalana, la fira ha batut el seu rècord d´assistència de visitants.

Tot i que les previsions meteorològiques no eren optimistes, el bon temps ha protagonitzat els tres dies de fira, i més de 250.000 persones han visitat les parades dels mercats municipals, de cellers i de productors, instal·lades a la plaça de la Catedral, així com el Bus Alícia, l´Aula Gastronòmica i el Celler de Sumillers, ubicats a l´Avinguda Francesc Cambó.

Les xifres finals del nombre de visitants mostren un increment del 10% en comparació a l´edició de l´any passat. Un augment que també es veu reflectit en el nombre de consumicions de degustació, que experimenta un increment del 15%.

?La fira és un èxit del model de mercats de Barcelona: qualitat de producte i assessorament dels professionals?, ha afirmat el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi. El regidor també ha valorat ?la participació dels ciutadans, que de forma cívica i festiva, en família o amb amics, han passat per la fira i han tastat els productes que podem trobar als nostres mercats?.

Els comerciants s´han mostrat molt satisfets i han fet un balanç molt positiu de la iniciativa. De fet, a última hora d´aquest diumenge algunes parades i alguns punts de tast han esgotat les existències després del gran èxit d´assistència.

La tercera edició de Mercat de Mercats ha assolit tots els seus objectius i ha sigut punt de trobada tant de famílies de la ciutat i el país com de turistes, que han pogut gaudir dels productes de proximitat i qualitat. La participació no ha sigut només presencial, sinó que aquest any les activitats 2.0 han tingut molt de protagonisme, especialment a través de Twitter, Facebook i
Instagram.

Les xifres de Mercat de Mercats:
-3 dies d´activitat al Pla de la Catedral i Santa Caterina
-Més de 250.000 visitants
-55.000 consumicions de menjar i beure
-6.000 participants a les 50 ponències de l´Aula Gastronòmica, Celler dels Sumillers i al Bus Alícia.

Més de 130 agents han participat a la fira:

 38 parades de productes variats dels Mercats de Barcelona
 51 productors i artesans de proximitat i qualitat amb productes amb DOP i IGP
 23 cellers de vins i caves de Catalunya
 12 bars i restaurants de mercat de la ciutat
 27 prestigiosos cuiners de tot el territori català
 El patronat de Turisme Costa Brava – Girona amb degustacions de productes D.O. del territori de les comarques gironines.

Mercat de Mercats és un esdeveniment organitzat per l´Institut Municipal de Mercats (IMMB) de l´Ajuntament de Barcelona, gestionada per concessió per l´empresa Grup GSR, i compta amb el
patrocini institucional del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de Prodeca, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) ? adscrit al Departament d´Empresa i Ocupació? i amb la de la Diputació de
Barcelona, Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació.

La fira està patrocinada per les empreses Moritz, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i CRDO Ribeiro , a més de nombroses institucions i entitats que també hi col·laboren amb activitats, aportacions de productes o el seu treball.





Paraules clau