La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra detenen dues dones per detenció il·legal i explotació sexual : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra detenen dues dones per detenció il·legal i explotació sexual

22/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia de la Generalitat-Mossos d´Esquadra han detingut dues dones per un presumpte delicte de detenció il·legal i explotació sexual d´una dona.

Els fets van succeir el passat dijous, al Districte de Ciutat Vella, quan a les 11:15 una patrulla de la Guàrdia Urbana va ser requerida per un ciutadà que manifestava que una dona que hi havia a un farmàcia propera semblava necessitar ajuda. Els agents del cos de policia barceloní es van dirigir al lloc dels fets i van contactar amb aquesta dona i amb un home que l´acompanyava i que va manifestar haver estat testimoni d´agressions a aquesta persona.

La víctima, de 23 anys d´edat, va explicar als agents que era objecte d´explotació sexual i coaccions per part d´un grup de persones d´origen romanès. Segons va relatar, van contactar amb ella a Romania. Abans d´arribar a l´Estat espanyol van estar a Itàlia i li van oferir feina si venia a Espanya. Una vegada va ser aquí aquest grup de persones la van obligar a exercir la prostitució amb coaccions i maltractament físic, i en aquest sentit, la víctima va referir als agents un fort dolor a l´estómac, fruit de cops rebuts per part d´aquesta organització. A banda, els va mostrar un altre informe mèdic en el qual es ressenyava que també havia partit altres agressions similars. Els agents de la Guàrdia Urbana van demanar una ambulància i van acompanyar a la víctima al CAP de Manso.

Tant la víctima com l´altre home que l´acompanyava van manifestar que les dues dones integrants d´aquest grup residien en un hostal del districte, i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana van dirigir-se a l´esmentat hostal fent les indagacions oportunes, que van acabar amb el resultat d´una persona detinguda, Ana Maria B, de 22 anys, i una altra identificada, Besim A, de 24 anys.

Posteriorment van arribar al lloc els Mossos d´Esquadra que van prosseguir les investigacions i es van fer càrrec de la custòdia de l´hostal per tal de detenir l´altra autora dels fets. Finalment, els agents de Mossos d´Esquadra van acabar detenint Lucica D, de nacionalitat romanesa i 48 anys.

Les dues van passar a disposició judicial el dissabte i, després de declarar, van quedar en llibertat amb càrrecs.





Paraules clau