L´alcalde Trias diu que Barcelona seguirà sent sempre referent en la lluita contra la Sida, ?des de la recerca fins a la prevenció? : Servei de Premsa

L´alcalde Trias diu que Barcelona seguirà sent sempre referent en la lluita contra la Sida, ?des de la recerca fins a la prevenció?

22/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat avui que Barcelona seguirà posant la seva marca al servei de la lluita contra la malaltia de la Sida. Trias ha refermat així el compromís de l´Ajuntament de Barcelona a la Fundació Lluita contra la Sida, del doctor Bonaventura Clotet, durant la presentació de tercera edició de la Gala de la Sida, amb la que la Fundació busca recaptar fons per a la investigació de la malaltia. Sota el lema ?Barcelona dóna la cara per la Sida´, enguany, aquesta gala tindrà lloc el 29 de novembre, a l´Hotel W de la ciutat.

L´alcalde ha remarcat que Barcelona sempre ha estat present en la lluita contra la Sida, ?des de la recerca fina a la prevenció?, convertint-se en ?la capital del món que més actua? en aquest àmbit i obtenint un gran reconeixement i èxits en la investigació científica, amb l´Hospital Clínic al capdavant, i concretament amb el programa HIVACAT, que dirigeix el doctor Clotet.

A la presentació de l´acte també han assistit el director de la Gala, Miguel Bosé, i l´ambaixadora de la Fundació, Eugenia Silva, juntament amb la tinent d´alcalde Maite Fandos, i la Delegada de Salut del consistori, Cristina Iniesta.

Durant la roda de premsa, que ha tingut lloc a l´Ajuntament de Barcelona, el doctor Clotet ha explicat que la Fundació necessita recaptar uns 3 milions d´euros per a acabar de desenvolupar una vacuna que s´ha realitzat en el seu laboratori, i que ara està en la fase de prova en persones infectades.

L´objectiu del nou enfocament terapèutic, segons Clotet, és que el VIH pugui eliminar-se ?com hem aconseguit eliminar el virus de l´Hepatitis C?. Per a recaptar més diners que en l´edició anterior ?en què es van recollir quasi 500.000 euros–, la Fundació (www.barcelonadonalacaraperlasida.com) ha obert un compte corrent per a petites donacions tant de particulars com d´empreses que hi vulguin contribuir.

L´alcalde Trias ha aprofitat per recordar que si bé la malaltia ha deixat de ser mortal per convertir-se en crònica, ?hem de llançar el missatge conjunt que hem de reforçar la prevenció, perquè ningú està exempt de patir aquesta malaltia?. ?L´objectiu que ens hem d´imposar?, ha afegit, ?és zero morts, zero infeccions i zero discriminacions?.

Trias ha explicat que a Barcelona hi ha uns 4.000 casos de VIH detectats, 400 dels quals, l´últim any, i ha apuntat que “des de l´ajuntament, estarem més amatents que mai”, i ha recordat que la ciutat té, a través de l´Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) diversos programes de control, informació ?sobretot a escoles i instituts de secundària– i prevenció de la Sida.





Paraules clau