Xavier Trias creu que el nou EspaiCaixa Palau Macaya ?refermarà Barcelona com un puntal en la recerca i en la innovació social? : Servei de Premsa

Xavier Trias creu que el nou EspaiCaixa Palau Macaya ?refermarà Barcelona com un puntal en la recerca i en la innovació social?

23/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit avui a l´obertura de la renovada Casa Macaya, el nou centre acadèmic de l´Obra Social ?la Caixa? per al pensament i la formació del món social, econòmic i mediambiental, situat al Passeig de Sant Joan, a l´edifici modernista de Jose Puig i Cadafalch. L´alcalde ha felicitat l´entitat ?per haver fet una aposta clara per la innovació social, un factor essencial per al nostre Estat del Benestar?.

Trias, que ha estat rebut pel president de La Caixa, Isidre Fainé, ha visitat les noves instal·lacions acompanyat pels representants de diverses entitats del Tercer Sector Social, per la tinent d´alcalde Maite Fandos, per la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Imma Rognoni, i pel regidor de l´Eixample, Gerard Ardanuy.

Per Xavier Trias, aquest edifici és ?una gran aposta, que refermarà Barcelona com un puntal en la recerca i en la innovació social?, un fet de gran importància ?en un moment en què la situació de crisi econòmica, social i de país ens demana apostes clares? en aquest sentit, ha afegit.

Trias ha recordat que el govern de l´Ajuntament de Barcelona ?seguirà apostant per l´Estat del Benestar, posant l´accent en l´atenció a les persones, que són les que marquen les prioritats?, i per això ha demanat la complicitat ?de tota la societat i de les entitats i associacions?, perquè ?la reactivació econòmica del país també passa per l´Estat del Benestar?, ha dit.

Trias ha conclòs que la inversió social és una garantia, perquè suposa ?creació de riquesa, de treball, és capaç de transformar econòmicament el país, tenint clares les prioritats. Ho hem de fer, si no volem que aquest país s´esberli?.

De la seva banda, el president de ?la Caixa´, Isidre Fainé, ha explicat que aquest centre, obra modernista de Puig i Cadafalch, vol ser ?un espai innovador, que neix per ser referent mundial del món acadèmic en l´àmbit econòmic, social i mediambiental, on es generi valor afegit a través del diàleg i coneixement de tots els agents socials?.

El nou equipament té 2.000 metres quadrats d´espais repartits en sales polivalents, aules equipades amb tecnologia informàtica, sales d´actes i punts de lectura que serviran per a la relació i intercanvi d´idees. A les instal·lacions es fomentaran les col·laboracions i sinergies amb totes aquelles entitats i institucions centrades en l´àmbit del pensament, les ciències socials, la conservació del medi ambient i la recerca de la sostenibilitat, així com la formació directiva.

La Casa Macaya, construida entre els anys 1898 i 1901, va ser adquirida per la Caixa de Pensions al 1947, per instal·lar-hi l´Institut Educatiu de Sordmuts i de Cecs. Des de llavors, la casa, declarada Bé Cultural d´Interès Nacional al 1976, ha estat vinculada a l´Obra Social ?la Caixa”. Allà es van assentar les bases per a la creació dels actuals centres CaixaForum, i entrat el segle XXI, la Casa Macaya va acollir el Museu de la Ciència, mentre la seva seu estava tancada per transformar-se en l´actual CosmoCaixa.





Paraules clau