Sònia Recasens: ?Barcelona es consolida com una de les capitals mundials en la promoció i implantació del vehicle elèctric? : Servei de Premsa

Sònia Recasens: ?Barcelona es consolida com una de les capitals mundials en la promoció i implantació del vehicle elèctric?

24/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d´alcalde Sònia Recasens d´Economia, Empresa i Ocupació ha declarat: ?Barcelona és la ciutat de la moto i està consolidada com una de les principals capitals mundials en la promoció i implantació del Vehicle Electric?, en el marc de la presentació del projecte eCooltra. Aquest projecte de l´empresa catalana Cooltra posarà a l´abast dels barcelonins 1.000 motos elèctriques de manera gradual a través d´un lloguer mensual. eCooltra és un projecte pioner a Espanya i a Europa d´introducció massiva de la moto elèctrica que farà de Barcelona la ciutat amb més motos elèctriques circulant pels carrers.

L´Ajuntament de Barcelona és soci promotor de la Plataforma LIVE (Logística per a la Implantació del Vehicle Elèctric), una iniciativa público-privada que té com a principal objectiu donar suport i impulsar el desenvolupament de la mobilitat elèctrica a la ciutat i a l´Àrea Metropolitana. Sònia Recasens ha explicat que gràcies a la Plataforma LIVE i a d´altres iniciatives: ?hem estat reconeguts recentment en una publicació de l´Agencia Internacional de l´Energia, el EV City CaseBook, com una de les 10 principals ciutats mundials capdavanteres en la promoció i implementació d´aquest sector?. I ha recordat: ?En aquest sentit, l´any que ve tenim honor de ser capital mundial del Vehicle Electric amb l´organització del congrés mundial del vehicle elèctric EVS27?.

La introducció del vehicle elèctric, especialment la moto elèctrica, és una de les prioritats estratègiques d´aquest mandat tal i com queda reflectit a una de les 30 mesures promogudes per la Taula Barcelona Creixement. La mesura número 17 estableix: ?afavorir l´escenari i les condicions de l´entorn perquè es pugui introduir el vehicle elèctric a la ciutat creant les conseqüents oportunitats industrials i de serveis associats a la mobilitat elèctrica. Establir i desenvolupar aliances amb fabricants industrials catalans..?.

La segona tinenta d´alcalde ha declarat: ?L´acte de presentació d´avui ens reafirma amb aquest posicionament i ens indica que anem fent el camí de forma correcta. Comptem amb més de 250 punts de recàrrega públics, amb ordenances i polítiques de promoció i amb equips tècnics al vostre servei per ajudar a iniciatives com la de Cooltra?.

Barcelona Activa ha donat suport a l´empresa Cooltra durant la fase d´incubació del projecte eCooltra. Cooltra per dur a terme el seu projecte eCooltra farà una inversió de 4,2 M euros i crearà 8 llocs de treball directes a mes d´altres indirectes.





Paraules clau