L´alcalde Trias destaca que Heribert Barrera sempre va posar la seva trajectòria política al servei dels ciutadans de Catalunya : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca que Heribert Barrera sempre va posar la seva trajectòria política al servei dels ciutadans de Catalunya

29/10/2012

L´alcalde Xavier Trias ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent l´acte de lliurament de la Medalla d´Or de la Ciutat a títol pòstum Heribert Barrera i Costa (Barcelona 1917- 2011). A l´acte hi eren presents familiars de Barrera, el tinent d´alcalde de Cultura, Creativitat, Coneixement i Innovació, Jaume Ciurana; i el president Jordi Pujol que ha estat l´encarregat de fer la glosa del guardonat.
L´alcalde ha recordat que el Plenari del Consell Municipal, celebrat el dia 25 de juliol de 2012, va acordar atorgar la Medalla d´Or de la Ciutat a títol pòstum a Heribert Barrera pel seu testimoni cívic, polític i patriòtic. ?Em sento orgullós de presidir aquest merescut reconeixement, a un barceloní que ho va donar tot per la seva ciutat i pel seu país?, ha afirmat Trias afegint que ?Heribert Barrera va ser un exemple i tot un referent de compromís amb el país?.

L´alcalde ha assenyalat que Barcelona i Catalunya sempre recordaran a Barrera ?amb gran estima, admiració i com una de les persones que més van contribuir a la recuperació de la democràcia i de la llibertat política dels catalans i de les catalanes?, des de l´exili, després des de la clandestinitat i finalment des de les seves diverses responsabilitats, ja en democràcia, primer al Congrés dels Diputats, després com a president del Parlament de Catalunya i, finalment, al Parlament Europeu. ?Heribert Barrera?, ha afirmat Trias, ?sempre va posar al servei dels ciutadans de Catalunya la seva trajectòria política? i ha destacat la importància que en ?moments molt transcendentals per al nostre país? recordar i tenir com a referent una persona que va posar els interessos de Catalunya per davant de tot.

Així ha afirmat que ?m´hagués agradat molt que Heribert Barrera hagués pogut viure enguany la celebració de la nostra Diada Nacional?, una Diada que Trias ha dit ?va ser un clam a favor de les llibertats nacionals de Catalunya. Estic segur que Heribert Barrera viuria amb il·lusió el camí, la nova etapa que estem iniciant a Catalunya?.

Xavier Trias ha destacat que Barrera va ser un home honest, com a polític i com a persona, que transmetia i generava afecte, que va defensar les seves idees, el catalanisme, des del seu partit, Esquerra Republicana, i el seu país; i també ha destacat la seva vinculació cívica amb la ciutat de Barcelona. Trias ha recordat que va ser president de l´Ateneu Barcelonès i president d´honor dels Amics de la UNESCO de Barcelona.

Finalment Trias ha explicat que tan aviat com es trobi un espai que s´adeqüi a la rellevància de la seva figura, Barcelona dedicarà un carrer o un espai a la seva memòria, ?serà una manera de seguir recordant-lo i que el seu llegat i el seu exemple arribin a les noves generacions?.Compartiu aquest contingut