Trias: ?Els guardonats d´aquestes Medalles d´Honor sou la gent que treballa, lluita, defensa valors i que des de posicions molt diferents ens ajuda a construir aquesta ciutat? : Servei de Premsa

Trias: ?Els guardonats d´aquestes Medalles d´Honor sou la gent que treballa, lluita, defensa valors i que des de posicions molt diferents ens ajuda a construir aquesta ciutat?

27/11/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent l´acte de lliurament de les Medalles d´Honor de Barcelona 2012. A l´acte hi eren presents els guardonats, els cinc tinents d´alcalde, el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, els caps dels grups municipals i altres membres del consistori. Trias ha felicitat tots els guardonats, dels quals ha assegurat que han contribuït a desenvolupar la consciència ciutadana des de la tenacitat, la creativitat, la innovació i la passió per la feina ben feta, tant individualment com de manera col·lectiva. L´acte ha estat conduït per Fèlix Monclús i Enric Canet, educador i director de Relacions Ciutadanes del Casal d´Infants del Raval, ha pronunciat unes paraules d´agraïment en nom de tots els premiats.

Lliurament de les Medalles d´Honor de Barcelona

Xavier Trias s´ha mostrat molt orgullós de ser alcalde de Barcelona i de presidir aquest acte, afirmant que els tots els guardonats ?són la gent que treballa, lluita, defensa valors, i que des de posicions molt diferents ens ajuda a construir aquesta ciutat? i en aquest sentit els ha demanat explícitament que continuïn treballant per Barcelona.

L´alcalde ha explicat que ?ens trobem en moments difícils, complicats, amb una crisi econòmica, social, d´institucions, de model d´Estat i d´Europa? i ha assegurat que ?d´aquesta situació ens en sortirem des de l´esforç, des del treball i des de la lluita i amb gent que com els guardonats d´avui tenen molt clar que una ciutat es construeix des de la complicitat i l´estreta col·laboració amb la societat civil?.

Trias ha assenyalat que els guardonats, des de diversos àmbits, com l´ensenyament, la medicina, la recerca, la cultura, el treball social, el comerç, l´esport, el món associatiu i veïnal, són persones compromeses que treballen dia a dia, i els ha assegurat que ?podem fer moltes coses junts?.

?Necessitem que Barcelona sigui la ciutat de la cultura, del coneixement, de la creativitat i de la innovació, però res no té sentit sinó és una ciutat de benestar?, ha dit l´alcalde, ?aquesta ha de ser la nostra aposta sobretot en un moment com l´actual?. Xavier Trias ha explicat que ?això ens obliga a prioritzar i a demanar ajuda a la societat civil perquè ens ajudi a tirar la ciutat endavant?.

La Medalla d´Honor de Barcelona és un guardó municipal creat l´any 1997 per commemorar el centenari de les annexions a la ciutat de Barcelona de les diferents pobles i viles. És per això que aquest guardó incideix molt especialment en el concepte territorial dels districtes, hereus d´aquells pobles i viles que avui conformen Barcelona. Amb la Medalla d´Honor, l´Ajuntament vol reconèixer la consciència ciutadana, la convivència i les virtuts i els valors cívics a aquelles persones i entitats que ho fan des de la seva labor professional o associativa, ja sigui en l´àmbit de la participació, el voluntariat, l´associacionisme de qualsevol mena, o l´esport i la cultura.

NOTA: Consulteu els guardonats en aquest enllaç.





Paraules clau