La Guàrdia Urbana de Barcelona imputa un professor d´autoescola per donar classes de conducció sota els efectes de l´alcohol : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona imputa un professor d´autoescola per donar classes de conducció sota els efectes de l´alcohol

28/11/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Ahir a la tarda a l´Av. Paral·lel, al Districte de Sants-Montjuic, un ciutadà va avisar una patrulla de la Guàrdia Urbana, que estava fent tasques de vigilància i prevenció per la zona, que tenia localitzat un conductor d´autoescola que en aquells moments estava donant classes de conducció en un suposat estat d´embriaguesa.

Els agents van aturar el vehicle d´autoescola, que en aquell moment era conduït per una alumna, amb el professor al seu costat. Quan els agents van demanar la documentació al professor van comprovar que desprenia un forta olor a alcohol i que tenia els ulls molt brillants.

El professor es va sotmetre a la prova d´alcoholèmia i va donar un resultat de 0,75 mg/l, el triple de la taxa permesa, motiu pel qual els agents li van imputar un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit i el van denunciar.

Un cop informat del delicte que se li imputava i dels seus drets com a denunciat, se li va intervenir el permís de conducció i se´l va citar per comparèixer al Jutjat de Guàrdia per a la realització del judici ràpid corresponent.

El professor, Juan José D.G., no tenia cap antecedent anterior al moment del fets.

L´Ajuntament de Barcelona s´ha fixat com un dels objectius prioritaris per aquest mandat la millora de la seguretat viària a la ciutat com a mesura per incidir en la reducció dels índex de victimització per accidents de trànsit a la capital catalana. El consistori està intensificant els esforços i les actuacions dels diferents departaments municipals implicats, tant des de l´Àrea de Seguretat i Mobilitat com mitjançant la tasca de la Guàrdia Urbana de Barcelona per reduir els accidents i de manera especial per prevenir i evitar aquells sinistres que acaben amb ferits greus i morts als carrers de la ciutat. El Govern Municipal també s´ha marcat com a prioritat la detecció de la conducció sota els efectes de substàncies estupefaents. Conduir begut és la principal causa indirecta o mediata d´accidents a la ciutat i el 2011 va estar present en 396 del total de sinistres que es van produir.





Paraules clau