La campanya ?Barcelona dóna la cara per la Sida´ s´estén a tota la ciutat : Servei de Premsa

La campanya ?Barcelona dóna la cara per la Sida´ s´estén a tota la ciutat

29/11/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona s´ha bolcat, un any més, en el missatge de lluita contra la Sida. Coincidint amb el Dia Mundial contra la Sida, que se celebra a tot el món el proper dissabte, dia 1, aquesta setmana l´Ajuntament, a través de l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i la Fundació ?Lluita Contra la Sida´ han engegat una campanya per llançar missatges a la població sobre la importància de la prevenció i la necessitat d´avançar en la investigació de la malaltia.

La Fundació ?Lluita Contra la Sida´ és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectius l´assistència, la recerca i la docència en el camp del VIH i la sida. Està dirigida pel doctor Bonaventura Clotet, que va fundar-la el juliol de 1992 a partir de la Unitat VIH de l´Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

Sota el lema ?Barcelona dóna la cara per la Sida?, el consistori ha repartit cartells amb la imatge de la campanya als comerços dels principals eixos comercials de la ciutat, ha instal·lat 400 banderoles i ha col·locat 1.000 cartells en farmàcies, museus municipals, biblioteques, mercats municipals i centres cívics.

També s´han cedit 500 guardioles a les farmàcies de la ciutat per recaptar fons per a la investigació de la malaltia. A aquests fons se´ls sumarà també els diners que l´entitat ?Corredors.cat´ recollirà de les inscripcions de la Cursa 24 Hores d´Atletisme, que se celebrarà els propers dies 15 i 16 de desembre.

A més, diversos agents de la ciutat col·laboraran a fer difusió de l´espot de la campanya, que s´emetrà per diferents mitjans, entre els quals hi ha MouTV (el canal de televisió de TMB), BTV, els cinemes Mèlies, Comedia i Yelmo Icaria.

D´altra banda, l´Ajuntament de Barcelona ha aconseguit la col·laboració de diferents entitats i col·lectius perquè difonguin el missatge de la campanya de lluita contra la Sida entre els seus socis.

En aquest àmbit hi participen la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, el Gremi d´Hotels de Barcelona, la Fundació Barcelona Comerç, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, la Fundació del FC Barcelona i l´Associació d´Amics del Passeig de Gràcia, entre d´altres.

A més, dissabte, dia 1, una vintena d´edificis emblemàtics, centres comercials, hotels i elements com la Font Màgica de Montjuïc, o la de Passeig de Gràcia amb Gran Via, s´il·luminaran de vermell, el color que simbolitza la lluita contra la sida.

També, durant el partit Barça-Athletic de Bilbao, que es disputa a Barcelona el dissabte, 1 de desembre, es repartiran, conjuntament amb la Fundació FB Barcelona, 7.000 llaços vermells als assistents. També es projectarà l´anunci de la campanya a les pantalles del Camp Nou a la mitja part del partit.

L´Ajuntament de Barcelona també ha donat suport a la celebració de la tercera edició de la Gala contra la Sida, destinada a recaptar fons per a la investigació de la malaltia, i que tindrà lloc aquesta nit, a l´Hotel W. Miguel Bosé i Eugenia Silva en són els ambaixadors.





Paraules clau