L´Ajuntament precinta una discoteca de Sarrià-Sant Gervasi per incompliments en l´aforament i la venda d´alcohol a menors : Servei de Premsa

L´Ajuntament precinta una discoteca de Sarrià-Sant Gervasi per incompliments en l´aforament i la venda d´alcohol a menors

01/12/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta matinada, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat una discoteca de Sarrià-Sant Gervasi i n´ha suspès l´activitat, com a mesures provisionals immediates per tal de garantir la seguretat de les persones que hi havia a l´interior i a l´exterior del local esperant per accedir-hi. El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha ratificat les mesures i comunicarà al responsable del local el precinte cautelar immediat i provisional de l´activitat.

L´actuació de la Guàrdia Urbana s´ha iniciat passada la mitjanit, després de rebre una trucada a la Sala de Comandament informant d´una gran aglomeració de públic a les portes d´una discoteca del carrer d´Adrià Margarit, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, que arribaven a ocupar la calçada davant del local. Una patrulla de la Guàrdia Urbana s´ha dirigit al lloc i ha trobat unes 400 persones a l´exterior del local fent cua per intentar accedir al seu interior que estaven ocupant la calçada, bloquejant el trànsit, fent soroll i consumint begudes alcohòliques.

Els agents han hagut de sol·licitar reforços per donar seguretat a l´aglomeració de l´exterior i que la gent pugués abandonar la calçada. Un cop assegurada aquesta situació, les patrulles han accedit al local per tal d´avaluar la situació a l´interior i han pogut constatar que dins de la discoteca hi havia un excés evident d´aforament, que estava provocant un risc molt greu per a la seguretat de les persones.

Per aquest motiu, i en virtut de l´art. 65 de la Llei 11/2009 de regulació administrativa dels espectacles, s´han adoptat les mesures provisionals de suspensió immediata de l´activitat i desallotjament del local.

El local s´ha desallotjat ordenadament i s´ha comptabilitzat l´aforament, resultant ser d´un excés de més del 300 % del permés. El local tenia autoritzat un aforament de 165 persones com a màxim i al local n´hi havia més de 500 en el moment del desallotjament.
Les 400 persones que estaven a l´exterior, que també s´han desallotjat, havien comprat la seva entrada amb antelació però no van poder accedir al local.

En la inspecció del local, la Guàrdia Urbana també ha denunciat les següents irregularitats:

– Excés d´aforament
– Venda de begudes alcohòliques a menors de 18 anys
– Permetre el consum de begudes alcohòliques a menors de 18 anys
– Manca de mesures de prevenció d´aglomeració de persones a la via pública
– No impedir el consum de begudes alcohòliques fora del local
– Manca de limitador de so
– Produir soroll i molèsties tant a l´interior i com a l´exterior del local
– Permetre l´accés a menors d´edat

El dispositiu de desallotjament i inspecció del local ha finalitzat a les 2 de la matinada.

Durant l´actuació policial, una menor ha sigut traslladada a l´hospital de Sant Joan de Déu per una ambulància del SEM a causa d´una intoxicació etílica i una altra menor s´ha lliurat al seu pare perquè es trobava en una situació de desemparament a causa d´haver consumit begudes alcohòliques.

Des del districte de Sarrià-Sant Gervasi es comunicarà al titular de l´activitat el precinte del local i la suspensió de l´activitat i s´iniciarà la incoació d´un expedient sancionador, que pot acabar en el tancament definitiu.

Es dóna la circumstància que aquesta mateixa activitat del carrer Adrià Margarit ja va ser advertida per la Guàrdia Urbana, que va realitzar un acta el passat 23 de juny per la manca de mesures per prevenir l´aglomeració de persones a la via pública, quan unes 500 persones esperaven a la porta del local per accedir-hi.





Paraules clau