El Districte de Sants-Montjuïc executa l´expropiació i tanca la Discoteca Agapito : Servei de Premsa

El Districte de Sants-Montjuïc executa l´expropiació i tanca la Discoteca Agapito

03/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Sants-Montjuïc ha finalitzat l´expedient d´expropiació dels drets d´ocupació de la finca del carrer Violant d´Hongria 155 baixos, fet que ha permès, paral·lelament tancar la Discoteca Agapito.
Aquesta acció s´emmarca en l´afectació urbanística que tenia l´edifici, una afectació que inclou tota l´illa de cases situada entre l´avinguda de Madrid, Violant d´Hongria, Alcolea i Vallespir. Segons el planejament, en el futur aquesta illa ha de convertir-se en zona verda i en vial. Per altra banda, aquesta execució ha requerit un llarg procediment judicial que s´ha accelerat en els darrers mesos arran del compromís del nou govern municipal de tancar aquest tema de forma immediata, per resoldre, a la vegada, la problemàtica de soroll i de desordre públic que envoltava aquest establiment, i que era objecte de nombroses queixes per part del veïnat.
L´expedient d´expropiació de la finca del carrer Violant d´Hongria 155 va començar l´agost de l´any 2008, amb l´adquisició del local per part de l´Ajuntament. Ser titular de la finca, però, no va ser suficient per poder tancar l´activitat, perquè els llogaters d´aquest local tenien uns drets adquirits que també havien de ser expropiats. Atès que els llogaters no es van avenir a arribar a cap acord amb el Districte, el procediment d´expropiació dels drets es va haver de fer per la via judicial, cosa que va allargar els processos fins al novembre de 2012.
L´activitat de la Discoteca Agapito va acabar el passat dia 5 de novembre, i durant aquestes setmanes els llogaters han tingut temps per recollir les seves coses i deixar el local buit. El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, va efectuar el dia 30 de novembre l´acte formal de presa de possessió de la finca.
Ara que l´Ajuntament de Barcelona ha adquirit la plena propietat, i un cop pugui accedir al local i conèixer amb exactitud l´estat de la finca i les característiques que té, s´estudiarà la possibilitat de definir uns usos provisionals per tal d´aprofitar aquest espai mentre no s´executa el planejament urbanístic.
* Nota: el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, atendrà els mitjans que ho desitjin per fer declaracions sobre aquest tema avui dimarts, 4 de desembre, les 10h a la seu del Districte (c/ Creu Coberta, 104)





Paraules clau