En marxa la urbanització del nou barri de La Marina del Prat Vermell : Servei de Premsa

En marxa la urbanització del nou barri de La Marina del Prat Vermell

05/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´empresa pública Barcelona Gestió Urbanística (BAGURSA), ha adjudicat per un import de 6.406.427,62 euros, les obres d´urbanització de la 1a fase del barri de La Marina del Prat Vermell, la nova gran àrea a desenvolupar situada entre la muntanya de Montjuïc i el sector industrial de la Zona Franca.

L´empresa adjudicatària, resultat d´un concurs públic on es van presentar 27 empreses, ha estat la UTE formada per COPCISA- SCRINSER – SACYR CONSTRUCCIÓN.

Les obres es financen amb l´aportació de fons privats a través de la signatura de convenis entre l´Ajuntament de Barcelona i la Junta de Compensació del sector 10 (participada majoritàriament per Solvia i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona).

Amb aquestes obres, que s´iniciaran el proper mes de gener, s´urbanitzaran els vials que envolten i travessen el Sector 10 que es el triangle delimitat pel carrers de Motors, Ulldecona i el Passeig de la Zona Franca, i inclou part dels carrers de Sovelles i el carrer de Pontils. La durada prevista de les obres és de 10 mesos.

L´objectiu dels treballs és donar accessos i serveis (clavegueram, enllumenat, aigua, gas, telecomunicacions?) a les edificacions previstes en aquest sector, que són bàsicament promocions de vivenda protegida. El primer edifici que ja està en construcció, ubicat al carrer Pontils, és l´edifici per a reallotjar als afectats urbanístics del propi sector. La seva finalització està prevista per al mes de maig de 2013.

S´actuarà en una superfície de 31.181 m2, dels quals prop de 6.000 m2 seran zona verda. Pel que fa a jardineria i enllumenat, s´hi plantaran 380 arbres i s´hi instal·laran 139 punts de llum, la majoria del tipus ?led´, que son més eficients energèticament.

La Marina del Prat Vermell, un nou barri ecoeficient

El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha destacat que ?amb aquesta actuació el nou barri de La Marina del Prat Vermell comença a ser una realitat?. Segons el regidor ?el govern de la ciutat vol transformar La Marina, recuperant el temps perdut, integrant i apropant el barri a la ciutat, amb l´objectiu de dotar aquest nou barri de nous serveis que serviran per millorar la qualitat de vida de la gent?. Un barri on els actuals usos industrials passaran a ser usos mixtes, residencials i de serveis, on es faran compatibles la residència i l´activitat econòmica, un barri per treballar i viure amb una gran projecció a la ciutat de Barcelona.

Amb una superfície total de 800.000 m², el nou barri de la Marina és un barri en ple creixement, amb potencial per a fer-hi fins a 11.865 habitatges, un 47,5% dels quals protegits. Al nou barri s´hi preveu 14.800 m2 de sòl destinat a equipaments i 315.429 m2 per activitats econòmiques.

Es tracta d´un barri amb 30.000 habitants potencials. A més, està envoltat d´espais d´importància neuràlgica per a la ciutat com són el Port de Barcelona o la Zona Franca i compta amb un bon accés de comunicacions des de la Ronda Litoral. El projecte s´ha dissenyat seguint criteris d´ecoeficiència.





Paraules clau