L´Ajuntament de Barcelona incrementa la seguretat en les fires d´atraccions de la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona incrementa la seguretat en les fires d´atraccions de la ciutat

05/12/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Guàrdia Urbana i amb la col·laboració dels serveis tècnics de cada un dels deu districtes de la ciutat, ha dut a terme una campanya d´inspeccions per garantir el compliment dels requisits tècnics i administratius de les diferents fires d´atraccions que s´instal·len a Barcelona. La mesura s´emmarca dins de les iniciatives preses per la Taula de Policia Administrativa de la ciutat i s´ha fet amb l´objectiu d´incrementar la seguretat de les atraccions d´aquest tipus de fires.

Els controls consisteixen en estudiar i analitzar exhaustivament que tots els requisits administratius, tècnics i de seguretat es compleixin de la manera adient, així com assegurar quines són les vies d´emergència i evacuació de cada fira de barri. A més, aquestes inspeccions serveixen per certificar que les instal·lacions de les atraccions no suposen cap risc per la seguretat viària.

L´equip encarregat de vetllar per la seguretat d´aquestes fires està format per agents de la Guàrdia Urbana, per un tècnic de la Direcció de Llicències i Inspecció dels diferents districtes i per un inspector. Durant la revisió també es sol·licita la presència d´un enginyer, per part dels firaires, que certifiqui els documents tècnics de les instal·lacions de la fira.

Per dur a terme aquests controls es fan dues inspeccions:

La primera inspecció: es realitza quan l´activitat encara no ha començat a funcionar, s´aixeca acta i es comprova que els requisits tècnics i administratius siguin els correctes. En el cas de no ser-ho, les irregularitats detectades s´hauran de modificar abans de la posada en marxa i caldrà passar un nou control.

La segona inspecció: es fa amb l´activitat en funcionament, verificant que es compleixen tots els requisits indispensables per gaudir d´una bona seguretat. Si es comprova alguna deficiència s´aixeca acta d´inspecció i si és greu, es paralitza l´activitat de manera immediata.

Durant aquesta campanya, que es va iniciar el passat 4 de maig i ha finalitzat el 18 de novembre, s´han inspeccionat un total de 15 fires i més de 100 atraccions instal·lades a la ciutat. Els responsables dels controls han revisat les fires següents:

Gràcia: Fira instal·lada durant les festes de Gràcia
Sants-Montjuic: Fira instal·lada durant les festes de Sants.
Nou Barris: Plaça Virrei Amat; Plaça Garrigó
Sant Andreu: Fires instal·lades durant la festa major de la Sagrera; festa major de Navas; festa major de Bon Pastor; festa major del Congrés; fira de Trinitat Vella; fira de Baró de viver; fira dels Indians
Sant Martí: Fires instal·lades durant les festes del Poble Nou; la festa major del barri del Parc; festa major del Clot (La Farinera) i les atraccions del c/Menorca

Fruit d´aquestes inspeccions la Guàrdia Urbana i els serveis tècnics dels districtes han dut a terme: 15 actes d´inspecció, 6 denúncies per manca d´assegurança, 2 denúncies per manca d´ITV, 1 immobilització i 7 modificacions d´emplaçament. A banda, en 7 casos els firaires han renunciat a realitzar el muntatge després d´exigir-los el compliment dels requeriments establerts i en 8 casos s´ha donat compliment al pagament de les taxes municipals.

Per tal de seguir millorant la seguretat ciutadana, l´Ajuntament de Barcelona continuarà impulsant aquest tipus d´inspeccions com a mesura de prevenció.





Paraules clau