L´Ajuntament realitza un pla de xoc de neteja del clavegueram del Poblenou per evitar males olors : Servei de Premsa

L´Ajuntament realitza un pla de xoc de neteja del clavegueram del Poblenou per evitar males olors

05/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Des de fa unes setmanes i fins a l´abril es porta a terme una neteja excepcional del clavegueram al barri de Poblenou, al districte de Sant Martí, per tal d´actuar contra possibles focus de males olors en aquesta zona de la ciutat que per les característiques de la seva xarxa de clavegueram -amb poc pendent i antiguitat- afavoreixen la sedimentació i generació d´olors.

Els treballs es realitzen en dos actuacions diferenciades en funció del tipus de xarxa. Per una banda, s´aborda la neteja dels col·lectors primaris a Lope de Vega, Bac de Roda, Espronceda, Llacuna i Roc Boronat. I per l´altra, es fa front a la neteja de la xarxa local, diferenciant-se en aquesta la xarxa visitable i la xarxa no visitable (tubular o semivisitable).

Aquesta campanya de neteja assídua per minimitzar el problema de les olors al barri té un cost de 408.000 euros i compta amb un dispositiu de 4 camions que treballen des de les 7:00 fins a les 20:00 hores, i equips extraordinaris en els casos que s´hagi d´extreure algun abocament il·legal de formigó de la xarxa.

Paral·lelament, des de la Direcció de Cicle de l´Aigua, d´Hàbitat Urbà, es manté la planificació anual de neteja del clavegueram a la resta del districte de Sant Martí, que en aquesta zona es porta a terme 3 cops l´any, a diferència d´altres zones de la ciutat on la neteja és anual.

Fruit del treball de la taula específica per treballar les males olors del clavegueram

Les actuacions iniciades ara responen al treball endegat a l´octubre de 2011 per la Taula de Treball creada pel Govern Municipal recollint les queixes dels ciutadans pels problemes de males olors al Poblenou. La taula ha treballat per establir una metodologia de treball i estudiar particularitzadament els principals problemes per males olors procedents del clavegueram en aquest barri del districte, a més d´identificar-ne les causes, determinar mesures correctores aplicables i proposar un seguiment de l´efectivitat de les mesures implantades.

Des del novembre, s´ha començat a treballar en aquest sentit, actuant en la neteja dels col·lectors i la xarxa local, en una tasca que finalitzarà a la primavera, amb l´objectiu final de millorar el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona.





Paraules clau