L´alcalde Trias reivindica el món editorial com a un sector generador de riquesa a la nostra ciutat : Servei de Premsa

L´alcalde Trias reivindica el món editorial com a un sector generador de riquesa a la nostra ciutat

05/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha presidit la Nit de l´Edició 2012 que s´ha celebrat al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona. Aquest esdeveniment anual és una trobada de professionals per tal de transmetre a la societat quina és la funció dels editors i reivindicar el valor de la cultura. En el transcurs de l´acte s´ha homenatjat a les empreses agremiades que compleixen 25 i 50 anys d´activitat editorial continuada (Editorial Acanto, Afers de Comunicació Visual, ICG Marge, Círculo de Lectores, Edicions 62, i Elsevier España). Durant l´acte s´ha lliurat el premi Memorial Ferran Lara a l´editor de Fragmenta Editorial, Ignasi Moreta i el Premi Atlàntida a la Labor Cultural a Javier Solana, president de l´ESADE Center for Global Economy and Geopolitics.

A l´acte també han intervingut el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el secretari d´Estat de Cultura, José Maria Lasalle; i el president del Gremi d´Editors, Xavier Mallafré, entre d´altres.

Xavier Trias durant la seva intervenció ha volgut agrair la feina de totes les editorials dels nostre país ?que han fet de Catalunya el líder internacional del món editorial. Heu esdevingut un clúster molt important per a la nostra economia?. L´alcalde ha destacat l´aposta per la creativitat, la qualitat i per l´excel·lència que ha fet el sector editorial des de fa anys, ?apostes que un cop més es confirmen com apostes d´èxit?.

Trias ha afirmat que amb actes com el de la Nit de l´Edició es posen en valor sectors com el de la cultura que sempre és vist com un sector de despesa quan en realitat ?són sectors generadors de riquesa i de llocs de treball que permeten fer avançar a un país?.

L´alcalde ha felicitat a Ignasi Moreta pel premi Ferran Lara ?per apostar per la cultura en el seu projecte emprenedor? i al guardonat amb el Premi Atlàntida, Javier Solana, ?una persona amb una la llarga trajectòria política i professional a favor de la cultura i de la lectura i una persona compromesa amb la cultura?.





Paraules clau