Bombers de Barcelona extingeixen un foc a la Torre de Collserola : Servei de Premsa

Bombers de Barcelona extingeixen un foc a la Torre de Collserola

11/12/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

A les 20:11 hores d´ahir dilluns, Bombers de Barcelona va rebre un avís del cap de seguretat de la torre de comunicacions de Collserola alertant de la presència de fum als pisos superiors de la mateixa. Fins al lloc dels fets s´hi van desplaçar set dotacions del Servei de Prevenció i Extinció d´Incendis: tres autobombes pesades, una ambulància, un vehicle d´equips respiratoris i dos vehicles auxiliars del cap de sector i del cap de guàrdia.

Un cop a lloc, els efectius del cos de Bombers de Barcelona van accedir fins a la planta tretzena de la torre, situada a 132metres d´alçada. Des d´allà es va localitzar i detectar el foc que cremava cablejat elèctric a l´interior d´un cilindre (fust) de l´estructura de la torre a 160 metres d´alçada, 28 metres més amunt del punt on es trobaven els bombers.

A partir d´aquest moment els efectius de Bombers de Barcelona van iniciar les tasques d´extinció del foc i mitjançant una escala de gat de reduïdes dimensions van accedir fins al punt exacte sufocant les flames i apagant l´incendi. Els treballs es van realitzar en una zona de difícil accés.

El foc va cremar cablejat elèctric i de telecomunicacions. Els equips tècnics de Torre de Collserola han estat treballant durant les darreres hores per restablir la normalitat dels serveis que hagin pogut quedar afectats per les flames.





Paraules clau