L´alcalde advoca per la tinença responsable d´animals de companyia : Servei de Premsa

L´alcalde advoca per la tinença responsable d´animals de companyia

11/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquesta tarda a l´acte de lliurament dels Premis de la Fundació Affinity, que enguany coincideix amb el seu 25è aniversari. Durant l´acte, l´alcalde ha advocat per la tinència responsable dels animals sobretot en aquestes dates quan hi ha gent que regala cadells ?els cadells no són joguines, cal cuidar-los i tenir una actitud responsable?.

Trias ha destacat que ?cal seguir lluitant per fer que la gent tingui una actitud clara sobre com cuidar els animals i l´Ajuntament té una gran responsabilitat en aquest àmbit” i ha recordat que “volem que Barcelona sigui també una ciutat referent en com cuidar els animals i fer-ho dins d´unes normes que hem de posar entre tots”.

L´alcalde ha citat a Gandhi ?la grandesa d´una nació i el seu progrés moral poden ser jutjats per la manera en què tracten els seus animals? i ha afegit que Barcelona és una gran defensora del benestar dels animals.

Finalment, l´alcalde ha reblat que ?Barcelona va ser la primera ciutat catalana en què es va prohibir el sacrifici dels animals de la gossera, llevat de casos molt concrets, i també vàrem prohibir l´exhibició d´animals en circs i més recentment, les curses de braus? i ha afirmat que ?a l´Ajuntament tenim molt clar que els animals de companyia juguen un paper molt important en la nostra societat i coneixem també el seus beneficis en la salut de les persones però la convivència, la defensa i la protecció dels animals és una cursa de fons i encara ens queda molt camí per recórrer?.

L´any 1996 es va crear el Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels Animals, del qual forma part la Fundació Affinity. Aquesta va ser una iniciativa pionera i un punt d´inflexió per coordinar i activar polítiques de protecció dels animals. Tot just fa un mes, se celebrava el 14è aniversari de la Declaració municipal per la convivència i el dret dels animals, i ja fa nou anys que es va aprovar l´Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d´animals, que compila, en un sol text, tota la normativa municipal sobre els animals.





Paraules clau