Xavier Trias: ?les polítiques orientades a la infància són centrals pel benestar de les persones i el seu futur desenvolupament? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?les polítiques orientades a la infància són centrals pel benestar de les persones i el seu futur desenvolupament?

12/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat avui que ?les polítiques orientades a la infància són, ara més que mai, un factor central pel benestar de les persones i pel seu futur desenvolupament?. L´alcalde Trias ha visitat les instal·lacions del nou Centre Obert Neus Puig, acompanyat del conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, la regidora de Família i Infància, Irma Rognoni, el regidor del Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, i la presidenta de la Fundació Trinijove, Maria Estrany. L´alcalde ha refermat el compromís del Govern municipal amb les polítiques actives de suport a la infància perquè ?invertir temps, educació, estima i atenció als nostres nens i nenes és invertir en el futur de les nostres famílies, els nostres barris i la nostra ciutat?. L´alcalde Trias ha afegit que ?els centres oberts esdevenen peces claus en aquestes polítiques actives? i contribueixen a construir ?la ciutat de les persones?.

L´alcalde de Barcelona ha agraït a la Fundació Trinijove que hagi agafat el repte de gestionar el nou espai i ha remarcat ?el compromís d´aquesta entitat amb el desenvolupament social i professional de les persones del barri de Trinitat Vella?. L´alcalde també s´ha referit al fet que el nou centre porta el nom de la religiosa Neus Puig, que ?va ser un referent en el barri i va dedicar la seva vida a ajudar i a donar formació als seus veïns i veïnes?. Xavier Trias ha afirmat que ?Barcelona es construeix gràcies a la feina de persones com Neus Puig i d´entitats com Trinijove però també gràcies a la gent que aprofita les oportunitats que genera el treball d´aquestes persones i entitats?.

L´alcalde ha destacat la importància de treballar amb joves i adolescent com està fent Trinijove. ?Ajudar els nens i nenes és molt important?, ha dit Trias, ?en situacions de bonança ja hi havia problemes però es ara quan es fan mes evidents. No serem el que volem ser, una ciutat referent en benestar, si aquest benestar no arriba a la gent. Per aconseguir-ho necessitem formació, habitatge i feina dignes. No és fàcil, però no es una utopia. Les administracions han de fer la seva part de la feina però també les entitats per tal que puguem avançar cap un millor benestar de les persones?.

L´Ajuntament de Barcelona ha destinat 500.000 euros per les obres d´adequació de les instal·lacions del Centre Obert Neus Puig, que disposa d´aules per a realitzar activitats de lleure i reforç escolar. La Fundació privada Trinijove és una entitat que desenvolupa la seva acció social al barri de Trinitat Vella. Inicia la seva actuació a l´àmbit de la formació i d´inserció sociolaboral l´any 1985. Porta a terme programes amb la finalitat de treballar situacions d´exclusió social. A Barcelona hi ha un total de 19 centres oberts, que ofereixen més de 1.200 places diàries.





Paraules clau