Trias destaca el paper de Josep M. Huertas i de José Martí Gómez que ?en temps difícils com els que patim ara, van donar la veu als que no en tenien? : Servei de Premsa

Trias destaca el paper de Josep M. Huertas i de José Martí Gómez que ?en temps difícils com els que patim ara, van donar la veu als que no en tenien?

13/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha recordat el paper que a través de la seva professió, han jugat els periodistes Josep M. Huertas i José Martí Gómez, en aquesta ciutat. L´alcalde s´ha referit a tots dos com els ?periodistes barcelonins més destacats de les darreres dècades, uns referents que han creat escola?. També ha manifestat que ?han estat sempre al servei de Barcelona, al servei dels barris més humils de la ciutat, i de la seva gent?. I ha insistit que ?van donar la veu als que no en tenien, en uns anys de transició on s´havia de lluitar per tot: per la democràcia, per la cultura, per la llengua, pel benestar i la qualitat de vida de les persones.? Referint-se en concret a Josep M. Huertas i tenint en compte que ?ara són també temps difícils?
Trias ha comentat: ?En moments així és quan més trobem a faltar persones com ell?. Per altra banda, l´alcalde de Barcelona ha manifestat que coincideix amb tots dos periodistes ?en moltes coses però sobretot en una: el més important de la ciutat són les persones?. En aquest sentit i també com ?el millor homenatge que podem oferir a Josep M. Huertas Claveria, i a totes les persones que van lluitar per fer una Barcelona millor, teniu el meu ferm compromís que com a alcalde, seguiré lluitant perquè entre tots fem de Barcelona una ciutat d´oportunitats, que no deixa ningú enrere?.

L´alcalde ha presidit aquesta tarda la presentació del llibre ?Guia informal de la Barcelona dels anys 70´ coeditat per l´Ajuntament de Barcelona i la Comissió d´homenatge a Huertas Claveria, amb motiu del cinquè aniversari de la mort del periodista i de la qual José Martí Gómez n´és coautor. Trias s´ha mostrat orgullós que l´Ajuntament hagi pogut col·laborar en l´edició d´aquesta guia, que inclou 13 passejades temàtiques amb personatges populars de l´època a partir de reportatges que es van publicar entre els anys 1970 i 1974 en diferents mitjans. L´alcalde s´ha referit també a una altra iniciativa de la Comissió Ciutadana Huertas Claveria, que va demanar posar el nom del periodista a algun carrer o plaça de la ciutat. Segons Trias, el canvi de nom previst a l´actual plaça de Can Felipa, que passarà a dir-se plaça Josep M. Huertas, ja ha estat aprovat per la Ponència de Nomenclàtor i pel consell plenari del Districte de Sant Martí, de manera que ?preveiem que la plaça es pugui inaugurar el proper mes de juny? quan els tràmits de publicació del nou nom en els butlletins oficials estiguin enllestits. ?Estic segur que serà un altre moment molt emotiu d´homenatge a Josep M. Huertas?, ha sentenciat l´alcalde.





Paraules clau