Xavier Trias: “Transformar una ciutat no és només fer edificis, és donar resposta a les persones” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Transformar una ciutat no és només fer edificis, és donar resposta a les persones”

13/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde ha assistit aquesta tarda la presentació del llibre ?Guia informal de la Barcelona dels anys 70´ coeditat per l´Ajuntament de Barcelona i la Comissió d´homenatge a Huertas Claveria, amb motiu del cinquè aniversari de la mort del periodista i de la qual José Martí Gómez n´és coautor. Xavier Trias s´ha mostrat orgullós que l´Ajuntament hagi pogut col·laborar en l´edició d´aquesta guia, que inclou 13 passejades temàtiques amb personatges populars de l´època a partir de reportatges que es van publicar entre els anys 1970 i 1974 en diferents mitjans.

Durant l´acte, l´alcalde s´ha referit a l´estima que Josep Maria Huertas Claveria sentia per Barcelona i que la manifestava a través dels seus articles crítics. Segons Trias, Huertas és una autèntic referent de professionalitat i hem d´aconseguir que sigui un exemple de periodisme compromès i seriós que ajuda a transformar la ciutat. Trias ha afirmat: “Transformar una ciutat no és només fer edificis sinó que és donar resposta a les persones”.

L´alcalde s´ha referit també a una altra iniciativa de la Comissió Ciutadana Huertas Claveria, que va demanar posar el nom del periodista a algun carrer o plaça de la ciutat. Segons Trias, el canvi de nom previst a l´actual plaça de Can Felipa, que passarà a dir-se plaça Josep M. Huertas, ja ha estat aprovat per la Ponència de Nomenclàtor i pel Consell Plenari del Districte de Sant Martí, de manera que ?preveiem que la plaça es pugui inaugurar el proper mes de juny? quan els tràmits de publicació del nou nom en els butlletins oficials estiguin enllestits. ?Estic segur que serà un altre moment molt emotiu d´homenatge a Josep M. Huertas?, ha sentenciat l´alcalde.





Paraules clau