L´alcalde Trias reivindica el paper dels sindicats i els anima a seguir treballant a favor dels drets socials dels treballadors i treballadores : Servei de Premsa

L´alcalde Trias reivindica el paper dels sindicats i els anima a seguir treballant a favor dels drets socials dels treballadors i treballadores

14/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest migdia en la inauguració del Xè Congrés de Comissions Obreres de Catalunya, que porta per lema ?Defensem drets, construïm futur. CCOO, l´eina?, que se celebra al Palau de Congressos de Barcelona i en el que s´escollirà el nou secretari general. Trias ha reivindicat el paper dels sindicats i els ha animat a seguir treballant a favor dels drets socials dels treballadors i treballadores. A l´acte hi han assistit el president de la Generalitat, Artur Mas; el secretari general de CCOO Catalunya i candidat a la reelecció, Joan Carles Gallego; el secretari d´organització de CCOO, Xesús González; i representants de partits polítics, entitats, patronals, administracions, i d´altres sindicats.

L´alcalde ha pronunciat un discurs de salutació als participants. Trias va entrar a la política a través dels sindicats, concretament com a independent dintre de les llistes de CCOO a les primeres eleccions sindicals quan exercia de pediatra a l´Hospital Infantil de la Vall d´Hebrón. L´alcalde ha afirmat que “crec en els sindicats i en la feina que fan”.

Trias ha explicat que just ahir va presentar un llibre el que es veia la transformació de la ciutat de Barcelona ens els darrers anys. ?Aquesta transformació?, ha dit, ?ha estat possible gràcies a la feina de molta gent, com els sindicats, que han fet molt per la llengua, el treball, la cohesió, la integració i pel benestar social. Els van tenir un paper molt important en la transició democràtica i en el procés de reconstrucció nacional?.

L´alcalde també s´ha referit l´expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva que ahir mateix va rebre, de mans del president de la Generalitat, el Premi Internacional Catalunya 2012, i que en el seu discurs va parlar dels anys de lluita per construir l´estat de benestar. ?Ara?, ha dit Trias, ?hem de lluitar per mantenir aquest estat de benestar? i ha reclamat un millor i més just finançament per a Catalunya per poder-lo mantenir.

Xavier Trias ha finalitzat la seva intervenció animant als presents a seguir treballant a favor dels drets socials dels treballadors i treballadores de Catalunya, ?feu la vostra feina, des de la crítica però també des de la col·laboració?.





Paraules clau