L´alcalde aposta per potenciar el desenvolupament conjunt de l´Àrea Metropolitana de Barcelona com a pol logístic i de coneixement de primera línia mundial : Servei de Premsa

L´alcalde aposta per potenciar el desenvolupament conjunt de l´Àrea Metropolitana de Barcelona com a pol logístic i de coneixement de primera línia mundial

18/12/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat en la cloenda del cicle de sessions Nous horitzons per a l´economia metropolitana, organitzat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i el Cercle d´Economia. El cicle es va iniciar el 27 de novembre amb la sessió La innovació i la Pime industrial, va continuar l´11 de desembre amb La salut, un gran potencial; i es tanca amb la sessió celebrada aquest vespre La construcció, sector de futur.

L´alcalde, que ha fet la cloenda de la jornada que ha servit per destacar la importància d´encarar el futur i la sortida de la crisi des d´una perspectiva metropolitana, ha apostat per aprofitar les potencialitats que ofereix aquest territori de 3,5 milions d´habitants per consolidar amb garanties la competitivitat global de l´àrea de Barcelona en els propers anys. Trias ha afirmat que com a president de l´AMB, des que es va constituir aquesta institució, fa un any i mig, ?hi estem dedicant tots els nostres esforços. El nostre objectiu i màxima obsessió en aquests moments de crisi econòmica és potenciar el desenvolupament conjunt de l´Àrea Metropolitana de Barcelona com a pol logístic i del coneixement de primera línia mundial? i ha afegit que l´àrea disposa de les infraestructures necessàries per a fer-ho, com el Port, l´Aeroport, la Zona Franca i d´altres polígons, a més de la Fira a Barcelona i l´Hospitalet; i també el Tren d´Alta Velocitat, i l´aposta pel Corredor Mediterrani.

Trias ha destacat la necessitat ?d´aprofitar al màxim les potencialitats de l´Àrea Metropolitana de Barcelona i posar a treballar conjuntament les infraestructures de connectivitat global i de coneixement per poder atreure i retenir el talent necessari per fer-les funcionar. Per fer-ho, tenim unes grans línies d´actuació metropolitana, també reflectides en el Pla Estratègic Metropolità?.

L´alcalde ha apostat per promoure la cohesió social i territorial mitjançant la implantació de polítiques públiques i serveis comuns en diferents àmbits, a través d´actuacions que posin el benestar de les persones i la seva qualitat de vida al centre de les polítiques d´àmbit metropolità i ha afirmat que la col·laboració del Pla Estratègic Metropolità a l´hora de tirar endavant amb èxit aquestes apostes és indispensable per a nosaltres.

Finalment, Trias ha donat les gràcies a tots els que treballen dia a dia per tirar endavant el Pla Estratègic Metropolità i els ha animat a seguir implicats en la consecució de nous projectes i oportunitats de futur, i en projectar Barcelona com a referent econòmic internacional. ?Hem de continuar treballant per fer entre tots una Barcelona metropolitana que exerceixi el seu lideratge capdavanter en la reactivació econòmica de Catalunya, el sud d´Europa i la Mediterrània?, ha conclòs.

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) és una associació, promoguda per l´Ajuntament de Barcelona, que integra els 36 municipis que conformen l´àrea metropolitana de Barcelona (AMB). Es va crear per identificar i promoure estratègies de suport al desenvolupament econòmic i social de l´AMB. Hi participen també altres administracions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i consells comarcals), agents econòmics i socials i altres institucions lligades al territori. El novembre de 2010 es va aprovar el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona ? Visió 2020, que pretén consolidar l´AMB com una de les regions europees més atractives i influents per al talent global innovador, amb un model d´integració i cohesió social de qualitat.





Paraules clau