Obre el nou Centre d´Allotjament Familiar Temporal, amb 25 habitatges d´urgència per a famílies desnonades : Servei de Premsa

Obre el nou Centre d´Allotjament Familiar Temporal, amb 25 habitatges d´urgència per a famílies desnonades

18/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha obert el primer Centre d´Allotjament Familiar Temporal, situat al carrer de les Navas de Tolosa, al districte de Sant Andreu. Aquest és un equipament de nova creació que oferirà acollida temporal principalment a famílies que hagin patit processos de llançament o desnonament, o que no disposin d´un domicili en condicions adequades per a viure-hi.

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat avui el nou centre, acompanyat de la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. El govern municipal ha volgut donar compliment als objectius fixats a principis de mandat de prioritzar l´atenció als col·lectius socials i persones en situació de vulnerabilitat, donant resposta a la manca d´habitatge social i a la situació de desprotecció que genera el desnonament d´una família. L´alcalde Xavier Trias ha afirmat que el nou equipament és ?una bona eina per donar sortida aquest problema ja que una situació com aquesta exigeix noves solucions?.

El nou equipament compta amb 25 unitats habitacionals de 40 m2 cadascuna i té també alguns espais d´ús comú, com ara una bugaderia i una àmplia sala multiusos, per facilitar la convivència. Estarà obert els 365 dies de l´any.

Les famílies que podran disposar d´aquest allotjament provisional seran derivades directament pels serveis socials bàsics i especialitzats de la ciutat quan es trobin afectades per la pèrdua dels seu habitatge. Un cop ingressin se´ls farà un seguiment fins que es resolgui la situació provisional i puguin ser derivades a un altre recurs, o se´ls adjudiqui un pis a través de la Mesa d´Emergències Socials.

El temps d´estada previst d´aquestes famílies serà, en principi, d´un màxim de sis mesos. Passat aquest temps, les famílies podran traslladar-se a un habitatge social adjudicat a través de la Mesa d´Emergències, si no han pogut obtenir un habitatge en qualsevol altra modalitat ?social, privat, compartit…?. També podran ser derivats a un altre recurs d´alguna de les Xarxes d´Atenció Social de la ciutat. Si no es donen aquestes circumstàncies, l´estada al nou equipament es podrà allargar en funció de les necessitats de les persones ateses, després d´avaluació individualitzada.

El cost del lloguer anirà a càrrec de l´àrea de Qualitat de Vida, amb una aportació dels usuaris proporcional als ingressos de la família, si es dóna la possibilitat.





Paraules clau