Barcelona expressa el seu compromís amb el sistema educatiu i d´immersió lingüística de Catalunya : Servei de Premsa

Barcelona expressa el seu compromís amb el sistema educatiu i d´immersió lingüística de Catalunya

21/12/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Plenari del Consell Municipal de l´Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una Declaració Institucional per rebutjar la invasió competencial del govern de l´Estat amb l´esborrany d´avantprojecte de Llei d´Educació, un esborrany que, segons s´afirma en la Declaració, ?vulnera els nostres drets i les nostres competències educatives regides per l´Estatut de Catalunya i per la Llei d´Educació de Catalunya?.

El Plenari ha refermat el compromís de l´Ajuntament de Barcelona en la defensa dels drets de ciutadania i el dret d´accés als serveis públics en igualtat de condicions i oportunitats de totes les persones. També es defensa el sistema educatiu i d´immersió lingüística de Catalunya com ?una de les irrenunciables que ha permès la pervivència del català i ha promogut la integració de ciutadans i ciutadanes vinguts d´arreu i que ha partir de l´escola ha enfortit vincles d´integració a la societat i al país?.

La Declaració Institucional preveu l´adhesió a la declaració del Consell Escolar de Catalunya, i fa una crida al conjunt d´entitats cíviques, culturals i educatives de la ciutat a sortir en la defensa del model educatiu i lingüístic de Catalunya.

Reconeixement al poble palestí

El Plenari també ha aprovat una Declaració Institucional per reafirmar ?la defensa del dret d´autodeterminació dels pobles reconegut en la Carta Fundacional de les Nacions Unides i el dret del poble Palesí a un estat propi reconegut internacionalment?. El Plenari ha celebrat l´acord de Nacions Unides del passat 30 de novembre, on es reconeix la condició d´estat observador. La Declaració també expressa la necessitat d´avançar en el procés de pau entre Israel i Palestina per arribar a una negociació pacífica del conflicte.





Paraules clau