El Pla Silenci ha sensibilitzat prop de 80.000 persones contra el soroll de l´oci nocturn al 2012 : Servei de Premsa

El Pla Silenci ha sensibilitzat prop de 80.000 persones contra el soroll de l´oci nocturn al 2012

21/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La campanya per a la reducció del soroll al voltant dels eixos d´oci nocturn de tota la ciutat que s´ha dut a terme en l´últim semestre per millorar el confort acústic i reduir el soroll a aquelles zones de la ciutat amb major oferta d´establiments d´oci nocturn i ús intensiu de l´espai públic a la nit, ha realitzat 3.973 visites a establiments i locals, i ha sensibilitzat 77.753 persones.

El Pla Silenci s´ha desenvolupat durant 20 setmanes, fins al mes de novembre als districtes de Ciutat Vella, Gràcia, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Eixample i les Corts, i fins al setembre a la resta de la ciutat: Horta-Guinardó, Sant Andreu, Sant Martí i Nou Barris. La campanya cerca l´equilibri entre el dret a gaudir de l´oci nocturn i el dret a descansar per part dels veïns, i es marca com a objectius específics:

? Verificar el grau de compliment de l´ordenança municipal en matèria de contaminació acústica de determinades zones i establiments.
? Informar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir el soroll provinent de l´oci nocturn, especialment en les zones d´elevada contaminació acústica.
? Corresponsabilitzar als propietaris dels establiments en aquesta tasca

L´actuació s´ha centrat a implicar els agents generadors de soroll i la ciutadania en la col·laboració per la reducció de la contaminació acústica nocturna, amb accions d´informació i sensibilització a través de 22 promotors ambientals, i 16 mims i 7 supervisors que se centren tant en els propietaris dels establiments com en els clients i usuaris de l´espai públic, en horaris entre les 23:00 hores i les 6:00 hores dels dijous, divendres i dissabte, i als eixos d´oci nocturn dels 10 districtes. Per tal de fer conèixer la campanya ?Shhh, que els veïns dormen?, al 2012 s´han visitat 3.973 establiments, i enguany han incorporat com a novetat l´ús d´un sonòmetre per mostrar in situ els nivells del soroll emès pels usuaris als espais públics i locals d´oci a la nit.

Cap incompliment en els horaris de tancament de terrasses i locals
Dins de la campanya, s´ha destinat un equip específic a comprovar el compliment de la normativa per part dels establiments adherits, que ha donat com a resultat el control de 699 establiments, on s´han realitzat 1.572 inspeccions. Aquest equip controla aspectes com la presència d´elements reductors de soroll, el compliment dels horaris establerts i l´excés de taules en les terrasses, entre altres.

En aquest control no s´ha detectat cap incompliment de l´horari de tancament de la terrassa ni de tancament del local. Sí que s´han detectat incidències a l´interior dels locals pel que fa a l´existència de portes i/o finestres obertes al 54% dels locals, i la inexistència o no visibilitat del cartell d´aforament màxim autoritzat al 29% dels establiments. Pel que fan les infraccions a l´exterior del local, el 31% dels locals no tenen cadenes plastificades, el 17% dels establiments infringeixen la normativa en no delimitar el perímetre de les seves terrasses i el 18% tenen un excés de nombre de taules a la terrassa.





Paraules clau