El Plenari dóna un impuls urbanístic a noves escoles i equipaments socials per la ciutat : Servei de Premsa

El Plenari dóna un impuls urbanístic a noves escoles i equipaments socials per la ciutat

21/12/2012



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui diversos planejaments i tràmits urbanístics que suposen un impuls a la construcció de nous equipaments socials i noves escoles a diferents punts de la ciutat. Les aprovacions definitives dels plans urbanístics del nou Centre d´Emergències Socials, de les escoles Univers i Can Fabra o el canvi d´ús per poder ubicar l´escola Paideia a la Colònia Castells suposen un impuls urbanístic per part de l´Ajuntament a un seguit d´equipaments necessaris i reivindicats de la ciutat. El Ple també ha pres un acord, en matèria econòmica, que permetrà la represa, aquets mes de gener, de les obres de l´illa d´equipaments del Guinardó que es troben aturades.

» Nou Centre d´Emergències a l´edifici catalogat de ?La Vanguardia?

El Ple de l´Ajuntament ha aprovat definitivament el Pla Especial Urbanístic de definició i concreció dels paràmetres edificatoris del nou equipament assistencial Centre d´Emergències i Urgències Socials de Barcelona (CUESB) i Centre d´Acollida a l´edifici catalogat de ?La Vanguardia?, al districte de Sant Martí.

Aquest equipament sanitari-assistencial, impulsat per l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, se situarà en l´única nau que ha estat conservada de tot el conjunt industrial que conformava Filatura de Jute, que data de 1880. Aquesta nau està situada en el xamfrà format pels carrers Llacuna i Ramon Turró, Es tracta d´un edifici catalogat datat a l´any 1880.

El nou equipament consta de planta baixa i altell i té un sostre màxim de 1.850m2. La seva rehabilitació conservarà i protegirà al màxim els elements estructurals de l´edifici històric. En la planta baixa s´hi ubica el Centre d´Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que és un centre d´atenció social que atendrà permanentment qualsevol urgència social i emergència que es produeixi a la ciutat. En la planta primera s´hi ubica el Centre d´acolliment d´emergències que acollirà les persones que son víctimes d´una emergència i que com a conseqüència no poden retornar momentàniament al seu domicili. L´objectiu és poder obrir el nou equipament que substituirà l´ubicat al carrer Comerç abans del 2014.

» Pla Especial Urbanístic per la futura escola Univers, a Gràcia

El Plenari també ha avalat la tramitació per la futura construcció de l´Escola Univers, al barri de la Vila de Gràcia, de dues línies. El Ple ha aprovat el pla especial urbanístic que té per objecte regular les condicions d´edificació del conjunt escolar i l´aparcament soterrat que s´ubicarà al carrer Bailén 225-231, a Gràcia.

En concret, l´equipament que es destinarà a la escola d´infantil i primària, CEIP, així com una escola bressol i un aparcament soterrat, està ubicat a l´illa delimitada pels carrers Bailèn, Travessera de Gràcia, Quevedo i Tordera i té una superfície de 2.495 m2. Els edificis existents han estat enderrocats, però s´han deixat les façanes per mantenir el solar tancat. El sostre assignat a l´Escola Univers i l´escola bressol, segons el programa funcional, és de 5.360 m2, ubicats en dos edificis. El projecte requerirà una inversió de 8´5 milions d´euros aproximadament.

» Escola Can Fabra a l´antiga fabrica ?Fabra i Coats?

El Plenari del Consell Municipal ha donat un pas endavant per la construcció de l´Escola Can Fabra, al recinte industrial de l´antiga fàbrica ?Fabra i Coats?, al districte de Sant Andreu. El Plenari ha aprovat el pla especial urbanístic i de millora urbana que ajusta els paràmetres urbanístics del nou equipament educatiu, que estarà situat a la cantonada entre els carrers de Sant Adrià i del Segre, amb una superfície total de 2.823 m2.

Els edificis que hi havia en aquest espai han estat enderrocats recentment. El pla especial preveu que l´escola Can Fabra tingui dues línies, i també incorpora un gimnàs. El projecte requerirà una inversió de 4,8 milions d´euros aproximadament.

» L´escola Paideia a la Colònia Castells, a les Corts

El Plenari també ha aprovat l´ampliació d´ús d´una part de la parcel·la de la Colònia Castells per incloure els usos docents i poder ubicar l´escola Paideia en aquest àmbit de les Corts, delimitat pels carrers Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre. Amb l´aprovació d´aquest tràmit, l´Ajuntament cedeix per 75 anys per a ús docent 2.500 metres quadrats de sòl dins d´aquest àmbit, que acolliran una escola per a discapacitats, i manté la propietat municipal del solar.

Amb aquest Pla de Millora Urbana de la Colònia Castells, es possibilita la implantació de l´equipament docent per a discapacitats de la Fundació Paideia, que podrà començar a construir-se durant el 2013.

» Es repenen les obres a la Illa d´equipaments del Guinardó

El Ple ha pres un acord que permetrà que aquets mes de gener es reprenguin les obres de l´illa d´equipaments del Mercat del Guinardó, aturades des d´abans de l´estiu. L´expedient aprovat preveu una redistribució de la despesa, a favor de Regesa Societat Urbanística, perquè com a promotor de les obres que executa en nom de la Generalitat i l´Ajuntament pugui reprendre les obres.

En aquest complex es preveu la construcció d´un pàrking, un mercat, una residència de gent gran, un CAP, un casal de joves i vivenda social, a banda d´urbanitzar tota la illa. Aquest acord per adequar les anualitats de les aportacions de l´ajuntament no altera el cost de l´actuació municipal que és de 8, 5 milions d´euros.





Paraules clau