L´alcalde Xavier Trias expressa el seu condol per la mort de Carles Güell de Sentmenat. : Servei de Premsa

L´alcalde Xavier Trias expressa el seu condol per la mort de Carles Güell de Sentmenat.

23/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Carles Güell de Sentmenat va ser una de les figures més destacades de l´empresariat català en els moments de recuperació econòmica dels anys seixanta del segle passat. Continuador d´una nissaga familiar que es remunta a mitjans del segle XIX, sempre va combinar la seva activitat empresarial amb una presència destacada a la vida econòmica, social i política barcelonina.

L´alcalde de Barcelona ha destacat: “En Carles Güell era una persona d´una generació de gent compromesa, valenta, independent, molt implicada amb la societat i, en el seu cas, amb la seva ciutat”.

Membre del nucli impulsor del Cercle d´Economia l´any 1958, creat amb la voluntat d´analitzar el món des de Barcelona amb una perspectiva global, Güell de Sentmenat va ser president d´aquesta entitat entre els anys 1965 i 1969.

Xavier Trias ha recordat que Güell de Sentmenat “és una figura important per entendre la transició a la democràcia al nostre país, i en especial a la ciutat de Barcelona, on va ser regidor entre els anys 1979 i 1983”. Güell va ser impulsor i dirigent de diferents forces polítiques de centre catalanes i va ser diputat al Congrés.

Com a president del Port de Barcelona i delegat del Consorci de la Zona Franca, “va treballar per potenciar aquests actius tant importants per al desenvolupament econòmic de la nostra ciutat”, ha remarcat l´alcalde de Barcelona.

En Carles Güell ha tingut sempre un paper destacat en la societat civil barcelonina i en la promoció del mecenatge empresarial. Va ser responsable de la renovació del Círculo Ecuestre durant els anys noranta del segle passat, quan fou vicepresident i president. Una entitat de la que actualment n´era el president d´Honor.

L´alcalde Trias ha recordat que Carles Güell de Sentmenat va obtenir l´any 2007 la Medalla d´Honor de Barcelona “pel lideratge exercit en el món empresarial i econòmic barceloní, amb una trajectòria clarament definida pel seu compromís social i cultural amb Barcelona”.





Paraules clau