Dispositiu especial per la nit de Cap d´Any : Servei de Premsa

Dispositiu especial per la nit de Cap d´Any

27/12/2012



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Barcelona posarà en marxa un dispositiu especial per Cap d´Any. La celebració del canvi d´any és una nit que sempre registra una gran moviment de persones, i per aquest motiu es reforcen els serveis municipals, per tal de garantir el bon funcionament de la ciutat. L´objectiu és aconseguir una celebració cívica i segura, i es treballarà per atendre adequadament tots els requeriments que es puguin produir, especialment en aquelles zones amb més afluència de persones. Es tindrà especial atenció en mantenir la fluïdesa del trànsit, aïllant la circulació de vehicles on sigui necessari, i es reforçarà la seguretat viària, amb controls d´alcoholèmia i drogotest.

A la zona de Plaça de Catalunya i la Rambla, tot i que no hi ha convocada cap celebració oficial, és tradicional que s´hi aplegui un nombrós grup de persones per festejar el canvi d´any. Com és habitual, en aquesta zona s´activarà un dispositiu específic per atendre correctament la previsible arribada de persones.

Plaça de Catalunya

La Guàrdia Urbana, en coordinació amb els Mossos d´Esquadra, establirà un dispositiu preventiu i de control d´accessos, tant a la plaça de Catalunya com a la Rambla i l´eix central de Ciutat Vella. Durant la tarda i la nit del dia 31 de desembre es procedirà a un control rigorós de la venda ambulant de begudes, especialment als voltants de plaça de Catalunya i entorns.

A partir de les 21:45 hores (aproximadament) s´aïllarà la circulació a tot el perímetre de la plaça de Catalunya. També es tancaran els accessos de metro de Rambles, Pelai i plaça de Catalunya, Ronda Sant Pere (vorera del centre comercial); de Ferrocarrils a plaça de Catalunya amb Pelai; i de Renfe a Plaça de Catalunya amb ronda Sant Pere (costat mar). S´instal·laran tanques a tot el perímetre de Plaça de Catalunya i no es permetrà el pas a l´interior del recinte acotat a cap persona amb ampolles de vidre o llaunes.

Hi haurà 7 punts d´accés controlat a l´entorn de la plaça de Catalunya.

– La Rambla (Tallers ? Santa Anna)
– Plaça de Catalunya ? Bergara
– Plaça de Catalunya ? Ronda Universitat (costat mar)
– Plaça de Catalunya ? Ronda Sant Pere (costat mar)
– Plaça de Catalunya ? Fontanella (costat centre comercial)
– Plaça de Catalunya ? Portal de l´Àngel (costat edifici Banc d´Espanya)

Treballadors del servei de neteja informaran els usuaris i facilitaran gots de plàstic, per tal que qui vulgui accedir al perímetre tancat pugui buidar el contingut de les ampolles de vidre o llaunes, que seran degudament dipositades en contenidors que s´instal·laran especialment. També s´instal·laran lavabos portàtils.

Especial atenció a les zones d´oci nocturn

Un cop s´hagi finalitzat l´operatiu a la plaça de Catalunya, els Mossos d´Esquadra es desplegaran a les principals zones d´oci nocturn de la ciutat, posant l´accent en la prevenció i en garantir l´ordre públic i la seguretat ciutadana. En aquest sentit, s´intensificarà el patrullatge en tots aquells punts on hi hagi més afluència de persones que participen en festes de Cap d´Any. Aquest operatiu, format per efectius de la Brigada Mòbil i de l´Àrea de Recursos Operatius, s´allargarà durant tota la nit i fins al tancament dels locals.

Durant tota la nit de Cap d´Any, Guàrdia Urbana establirà un servei específic de controls preventius d´alcoholèmia i drogotest, vigilància de trànsit i prevenció d´accidents.

Reforç del servei de neteja a la zona centre

La nit de Cap d´Any es desplegarà un dispositiu especial de neteja viària, amb un total de 115 operaris que treballaran específicament a la zona de la plaça de Catalunya i Rambles, per tal que aquests espais estiguin nets a primera hora del matí.

Durant la nit, els operaris de neteja col·laboraran amb els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d´Esquadra desplegats en el dispositiu de control d´accessos a l´entorn de la plaça de Catalunya, facilitant gots de plàstic per buidar el contingut de les ampolles de vidre o llaunes -que no podran entrar a la zona acotada-. El seu contingut es recollirà i dipositarà en els contenidors ubicats a la zona per a aquest ús, un total de 41 contenidors d´envasos i vidre. Específicament per a la recollida de vidre, s´instal·laran 19 iglús amb una capacitat de 2.500 litres i 10 bujols de 360 litres. Per a la recollida d´envasos, s´ubicaran 12 contenidors de 2.500 litres de capacitat cada un.

El dispositiu especial comptarà amb 46 vehicles en total: 7 escombradores d´aspiració, 8 cisternes de reg, 10 motocarros, 11 vehicles de recollida amb caixa oberta, 5 escombradores baldejadores duals i 5 autobaldejadores.

Des de l´àrea d´Hàbitat Urbà també s´ha previst la instal·lació de 16 lavabos químics a la zona centre.

Reforç del transport públic: metro tota la nit

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) torna a posar a disposició de la ciutadania el servei de metro durant tota la nit de Cap d´Any de forma ininterrompuda. Així, vuit línies i 139 estacions de la xarxa de metro funcionaran des de les 5 del matí de dilluns, 31 de desembre, fins que finalitzi el servei de dimarts, 1 de gener, a les 12 de la nit. És a dir, es donarà servei 43 hores sense interrupció.

L´obertura del metro la nit festiva del canvi d´any busca facilitar els desplaçaments ràpids i segurs dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

NOTA
L´intendent de la Guàrdia Urbana Juan Miguel Aguilar, i l´inspector dels Mossos d´Esquadra Josep Garcia, atendran els mitjans de comunicació avui divendres a les 11:00 hores a la plaça Carles Pi i Sunyer, davant l´àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l´Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau