L´Ajuntament de Barcelona seguirà oferint alternatives a les persones que viuen en assentaments irregulars : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona seguirà oferint alternatives a les persones que viuen en assentaments irregulars

27/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona està treballant en l´àmbit dels assentaments irregulars atenent totes les persones que es troben en situació de vulnerabilitat extrema que viuen en naus i solars abandonats, oferint-los un allotjament temporal pal·liatiu així com la possibilitat que s´analitzi la seva situació administrativa i les seves possibilitats de reinserció sòcio-laboral.

A través dels recursos d´atenció social que té a disposició l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i en consonància amb el Pla d´Assentaments Irregulars aprovat el passat mes d´octubre, en aquests moments, un total de 18 persones dels assentaments han estat ubicades en habitatges compartits, en una actuació conjunta amb el servei municipal del SAIER, i les entitats Creu Roja, ACISI i Càritas.

Així mateix, es manté actiu el pla de retorn productiu al Senegal, destinat a persones d´aquest origen que es troben vivint a l´Estat en situació irregular, i que ofereix una formació professional individualitzada per a facilitar el retorn al seu país. En aquests moments, aquest servei ha aconseguit acompanyar 12 persones.

El consistori també ha efectuat, els últims dos mesos, les revisions tècniques de seguretat en quasi la totalitat de solars i naus sense ús de Sant Martí, actuant allà on s´ha decretat risc imminent per la seguretat de les persones.

També, i tal com recull el Pla d´Assentaments Irregulars, s´han iniciat els contactes amb la resta de grups municipals de l´Ajuntament de Barcelona, així com amb entitats de la ciutat, per informar-los sobre el seu desenvolupament.

Col·laboració de tots

D´altra banda, aquest matí, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet una crida a tots els grups municipals de l´Ajuntament perquè l´abordatge de la situació dels assentaments ?requereix la col·laboració de tots?. En aquest sentit, Trias ha criticat que ?des d´algun grup polític no s´hagin adonat que hi ha coses que correspon fer al govern central?, referint-se al tractament de les persones en situació irregular que viuen al país.

Trias ha recordat que aquesta situació requereix l´ajut de totes les administracions perquè ?sabem que aquestes persones no volen un habitatge, sinó que fan servir aquestes naus per a guardar ferralla, que és del que treballen?. Trias ha reclamat a l´Estat espanyol que esculli les dues vies possibles d´abordar la situació dels irregulars: ?o l´expulsió, que és difícil i triga molt, o un permís temporal perquè puguin treballar de manera regular?, una opció a la qual s´ha mostrat partidari.





Paraules clau