L´alcalde Trias anima tothom a participar en la Marató de Donants de Sang 2013 ?perquè donar sang és donar vida? : Servei de Premsa

L´alcalde Trias anima tothom a participar en la Marató de Donants de Sang 2013 ?perquè donar sang és donar vida?

27/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest matí la primera Marató de Donants de Sang 2.0, la marató de donants de sang de Barcelona de 2013 que aquest any farà la seva campanya de comunicació mitjançant Internet i les xarxes socials. Enguany la marató té l´eslògan ?Comparteix la teva sang? i tindrà lloc divendres 11 i dissabte 12 de gener al Palau Robert, a la Diputació de BCN, així com a als hospitals de la Vall d´Hebron, Clínic i St Pau. L´objectiu de la marató és mobilitzar a la gent de perquè Marató 2.0 es converteixi en la convocatòria de donants més important de Catalunya i aconseguir 3.000 donacions. A l´acte hi eren presents la delegada de Salut, Cristina Iniesta; el director general del Banc de Sang i Teixits, Ramon Pau Pla; i organitzadors i col·laboradors. L´alcalde ha afirmat que ?donar sang és donar vida?i per això ha animat tothom a participar-hi.

L´alcalde ha explicat que aquesta és la primera vegada que les xarxes socials i les noves tecnologies jugaran un paper fonamental en la convocatòria i mobilització d´aquesta campanya, que té per objectiu aconseguir 3.000 donacions i per recuperar les reserves de sang desprès de les festes de Nadal.

El Banc de Sang compta amb les xarxes socials per difondre els seus objectius i, des de l´Ajuntament, es dóna suport a la campanya ?Donació de sang 2.0? a través des de les pàgines web. Així, el web de l´Ajuntament de Barcelona, bcn.cat incorpora la imatge de la Marató de Donants de Sang, amb un enllaç directe aquesta iniciativa. L´alcalde ha afegit que ?les tecnologies són una oportunitat de proximitat amb la gent. Les xarxes socials ens connecten permanentment amb les persones i han demostrat que són eines molt eficients per mobilitzar causes?. ?I quina millor causa que la donació de sang?, ha dit, afegint que ?donar sang és donar vida?.

L´alcalde s´ha mostrat convençut que aquesta campanya 2.0 servirà per multiplicar el nombre de donacions. Trias ha recordat la importància de que la gent prengui consciència que les donacions, més enllà de campanyes puntuals són necessàries tots els dies de l´any i ha demanat a més implicació en aquesta causa. ?Aquests dies s´ha demostrat la solidaritat de la gent d´aquesta ciutat i d´aquest país en activitats com el Gran Recapte del Banc d´Aliments i La Marató de TV3, l´èxit d´aquestes iniciatives es deu també a la feina de molta gent durant molt de temps. Estic segur que amb la Marató de Donants de Sang 2.0 d´aquest mes de gener tornarem a batre un record de solidaritat?, ha finalitzat Trias.





Paraules clau