2.100 persones es beneficien de la subvenció de l´IBI per a persones vídues i monoparentals al llarg del 2012 : Servei de Premsa

2.100 persones es beneficien de la subvenció de l´IBI per a persones vídues i monoparentals al llarg del 2012

28/12/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona va aprovar per a aquest 2012 unes mesures fiscals destinades a afavorir els col·lectius més vulnerables, contemplant el dret a subvenció per a persones vídues majors de 65 anys, per a famílies monoparentals i per a famílies nombroses que viuen a pisos de lloguer.

Per primer cop les famílies monoparentals cobraran les subvencions el mateix any que han fet la sol·licitud. La tinent d´alcalde Sònia Recasens, d´Economia, Empresa i Ocupació ha declarat: ?aquest fet és possible perquè la ciutat té una situació econòmica solvent. Barcelona posa la seva solvència al servei de les persones que són la prioritat d´aquest govern municipal en uns moments de crisi econòmica i de grans dificultats pels ciutadans ?.

Un total de 1.126 vidus i vídues rebran la subvenció a l´IBI per un import de 187.261,60? i i 974 famílies monoparentals rebran la subvenció per un import de 179.473,05 ?. Per tant, 2.100 persones que formen part dels col·lectius més vulnerables es beneficiaran de la subvenció de l´IBI aquest 2012 amb un import total a retornar de 366.734,65?.

Durant el mes de gener es resoldrà alguna subvenció més, que es troba pendent d´alguna verificació o document per a poder fer la seva tramitació.

Tipus de subvencions a l´IBI

Aquestes subvencions a l´IBI s´emmarquen dins l´acord amb el PP per a l´aprovació de les ordenances fiscals de 2012. Hi ha tres tipus de col·lectius que han tingut la possibilitat d´acollir-se a la subvenció.

Per al col·lectiu de gent gran es contempla una subvenció del 50% de la quota líquida de l´IBI per a les vídues i vidus majors de 65 anys i amb una renda que no superi 1´5 vegades el salari mínim interprofessional.

Per a les famílies monoparentals, s´amplia la cobertura de la subvenció, ja que se´n podran beneficiar les famílies que tinguin fills fins a 21 anys o fins a 26 anys si estudien, i no només fins a 8 anys com es requeria fins ara. Per a sol·licitar la subvenció cal ser titular de família monoparental.

El tercer col·lectiu beneficiari són les famílies nombroses que viuen a pisos de lloguer. Les que són propietàries del seu habitatge habitual, tenen una bonificació aplicada ja en el rebut de 2012.

La quantia d´aquesta subvenció, tant per a les famílies monoparentals com per a les nombroses llogateres, es calcula mitjançant un escalat en funció del valor cadastral de l´immoble. De fins el 90% per a les famílies amb algun discapacitat (sigui o no a càrrec) i fins al 60% si és família sense discapacitats a càrrec. Aquest escalat és en funció del Valor Cadastral del pis on viuen. Com a mínim la família tindrà una bonificació del 5% del rebut.





Paraules clau