Precintada la sala polivalent de la cúpula del centre comercial Las Arenas : Servei de Premsa

Precintada la sala polivalent de la cúpula del centre comercial Las Arenas

30/12/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través del districte de l´Eixample, ha precintat cautelarment la sala polivalent que es troba a la cúpula del centre comercial de Las Arenas. Aquesta actuació es va dur a terme ahir a la nit després de la constatació per part dels Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i el servei de llicències i inspecció de l´Eixample que l´espai incomplia amb les normes de seguretat necessàries.

Ahir a la tarda, efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona van fer una inspecció rutinària, de les que es fan periòdicament als establiments de concurrencia pública de la ciutat de Barcelona, en aquesta sala multiús. En la inspecció es van detectar algunes deficiències en matèria d´evacuació de l´espai i mesures contra incendis, per això, es va demanar la presència de Bombers de Barcelona que van dictaminar que l´espai no complia amb els requisits necessaris per continuar amb la seva activitat. Això va suposar la cancel·lació de l´espectacle previst a les 20:00 hores en aquesta sala.

Per aquest motiu, des del districte de l´Eixample es va dictaminar el precinte cautelar de l´espai fins a la correcció de les irregularitats. Les principals deficiències detectades i que suposen el precinte de l´espai són:

– Insuficient senyalització de les sortides d´emergència.
– Insuficient enllumenat d´emergència.
– Acumulació de material inflamable sota les grades.
– Detectors d´incendis anul·lats.
– Instal·lació eléctrica no protegida amb suficient garantia i en contacte amb les grades.
– Sortides d´emergència obstruïdes amb recorreguts d´evacuació reduïts o anul·lats.
– No existeix senyalització dels recorreguts de les graderies i aquestes compten amb elements metàl·lics sortints que podrien resultar perillosos.
– No es disposa de cap controlador d´accés acreditat, ni compatador d´aforament.
– No compta amb cap vigilant de seguretat acreditat.

Per tant, l´espai quedarà tancat fins que no es doni compliment amb tot allò establert per la normativa en matèria de seguretat i contraincendis, quedant suspeses totes les activitats previstes a la sala.

· Sense autorització prèvia
Paral·lelament a aquesta intervenció d´ahir al vespre, el districte de l´Eixample havia notificat divendres a la tarda l´ordre de cessament de l´activitat per manca d´autorització prèvia per acollir l´Arenas Festival, on s´emmarcava l´espectacle suspés ahir. Segons queda estipulat en la llicència d´activitats d´aquest espai, en ser una sala polivalent amb diversos usos i necessitats diferents per a cada ús, el Servei de Prevenció i Extinció d´Incendis (SPEIS) de Bombers de Barcelona haurà d´emetre un informe favorable per a cada activitat que es vulgui dur a terme.

L´empresa promotora havia sol·licitat al districte l´autorització prèvia per a la realització de l´Arenas Festival. L´SPEIS va considerar que la documentació aportada no era del tot adequada i va emetre un informe desfavorable per a la realització de l´activitat.

Per aquest motiu, el districte de l´Eixample va notificar el passat 28 de desembre l´ordre de cessament de les activitats que, tal i com contempla la normativa, ara iniciava un termini per a l´audiència dels interessats de 10 dies previs al tancament de la sala.

Per tal de poder reprendre les activitats, a més de complir amb tot allò establert per qüestions de seguretat, també serà precís que comptin amb l´autorització prèvia del districte, que haurà de venir aval·lada per un informe favorable de Bombers. A més, el districte de l´Eixample iniciarà un expedient sancionador contra la promotora de les activitats.





Paraules clau