L´Ajuntament es manté com l´administració més valorada pels barcelonins : Servei de Premsa

L´Ajuntament es manté com l´administració més valorada pels barcelonins

09/01/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament es manté com l´administració més valorada pels barcelonins i barcelonines. Dels diferents nivells de l´administració pública (Ajuntament, Generalitat i Estat), l´Ajuntament és qui obté els millors resultats i l´únic on el percentatge d´aprovats és superior al de suspesos, si tenim en compte els que valoren la gestió com a molt bona o bona i els que la valoren com a dolenta o molt dolenta. Així es desprèn dels resultats del Baròmetre semestral de l´Ajuntament de Barcelona, que es va realitzar entre el 14 i el 20 de desembre de 2012 a partir de 800 entrevistes. Entre els que valoren la gestió de forma positiva (46%), l´Ajuntament de Barcelona recula 3 punts respecte l´anterior Baròmetre (49%), tenint en compte que la valoració registrada el passat mes de juny va ser una de les més altes de tota la sèrie. La gestió de la Generalitat és valorada de forma positiva pel 30,8% dels enquestats, 9,7 punts menys que fa sis mesos, mentre que només el 6,8% opinen que la gestió del Govern espanyol és bona o molt bona.

Pel que fa a la percepció de Barcelona, Catalunya i Espanya, el Baròmetre constata un empitjorament, tot i que si comparem els tres àmbits territorials, la ciutat segueix essent qui resisteix millor. L´opinió d´Espanya pràcticament no varia i segueix amb un nivell de respostes negatives molt alt (82,4%). Si es pregunta sobre les expectatives de futur, es prolonga l´escenari pessimista, com es pot veure en l´evolució del Baròmetre. Les opinions positives encara superen les negatives quan es pregunta per la ciutat. Un 53,6% dels ciutadans confien en el futur de Barcelona, però cal tenir present que un 30,9% manifesten que veuen un panorama més complicat.

L´alcalde Trias, l´únic polític que aprova

L´alcalde Xavier Trias, amb un 5,1, és l´únic polític que aprova i el que registra un grau de coneixement més gran (91,4%). Pel que fa a la intenció directe de vot, si les eleccions se celebressin avui, CiU tornaria a guanyar les eleccions municipals, amb un 14,4% dels vots, i ERC passaria a ser la segona força amb un 10,6%, relegant el PSC a la quarta posició amb un 4,7%, per darrera d´ICV-EUiA (7,9%). El Baròmetre també constata la irrupció de la CUP, amb el 4,2% dels vots. El PP se situa amb un 1,7% de les mencions, però amb un record de vot força per sota del real.

L´atur, principal problema de la ciutat

Els problemes dels ciutadans, independentment de l´àmbit territorial, es focalitzen de nou en la delicada situació del mercat laboral. Les qüestions econòmiques acaparen les dificultats que expressen els ciutadans. Així, la percepció de l´estat de l´economia continua sent clarament pessimista. Un 78,6% creu que l´estat de l´economia de Barcelona és dolent o molt dolent. Un 92,1% ho creu de Catalunya i un 96,6% en el cas de l´economia espanyola. L´economia més propera, la de la ciutat, és la que presenta millor balanç i, a més, és l´única que ha millorar la seva percepció respecte el Baròmetre del passat juny.

El 71,0% dels barcelonins i barcelonines declaren que l´economia domèstica ha empitjorat, i el 39,4% dels ciutadans creuen que la situació empitjorarà.

L´atur i les condicions de treball es mantenen com el principal problema de la ciutat (29%). Des del desembre del 2010 es produeix aquesta concentració, i ens hauríem de remuntar a setembre de l´any 2000 per trobar que una mateixa qüestió (en aquell moment la circulació) preocupi a tants barcelonins.

Cal destacar que segueix experimentat un descens la referència a la inseguretat (9,6%), que havia arribat a ser la primera preocupació dels ciutadans. La inseguretat recula 3,4 punts i confirma la tendència a la baixa com a preocupació, tal i com mostra l´evolució.

Documents relacionats

Us podeu descarregar els dossiers del Baròmetre (resum de resultats i evolució) als següents enllaços:
Baròmetre Semestral. Desembre 2012: Resum resultats
Baròmetre semestral. Desembre 2012: Evolució





Paraules clau