L´alcalde Trias destaca la feina de les Filles de la Caritat en la seva lluita en contra la pobresa i en favor dels més febles a Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la feina de les Filles de la Caritat en la seva lluita en contra la pobresa i en favor dels més febles a Barcelona

09/01/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent l´acte de lliurament de la Medalla d´Or al Mèrit Cívic a la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, una medalla que el mateix alcalde va proposar quan es va celebrar el 125è aniversari de l´Hospital de Nens de Barcelona, del qual les Filles de la Caritat són ?cor i ànima?. El Consell Plenari va aprovar el passat mes de maig l´atorgament d´aquesta medalla.

A parer de Trias aquest guardó, en reconeixement a la tasca que les Filles de la Caritat duen a terme de lluita contra la pobresa i en favor dels més febles a Barcelona des del segle XVIII, és ?molt merescut?. A l´acte hi eran presents Maite Fandos, tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; de Sor Eduarda Vergara, visitadora Provincial de la Companyia de les Filles de la Caritat de la Província Canònica de Barcelona; Sor Rosa Mendoza, filla de la Caritat i delegada de la visitadora provincial; altres membres del consistori; Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona; Jordi Roglà, president delegat de Càritas, entre altres.

L´alcalde ha destacat la importància de la societat civil en la construcció de Barcelona i ha volgut reconèixer ?l´aportació i el coratge que moltes entitats religioses han tingut i tenen, des de fa segles, en la creació d´aquesta Barcelona de tots? i per això, des de l´Ajuntament, s´ha volgut honorar la magnífica tasca que des de 1790 duen a terme a Barcelona les Filles de la Caritat. Com ha explicat l´alcalde ?de forma callada, humil però enèrgica les Filles de la Caritat treballen en favor de la gent més desafavorida de la nostra ciutat? a través de l´atenció assistencial o mèdica, d´escoles, de residències, de centres sociosanitaris o hospitalaris, com l´Hospital de Nens de Barcelona.

Com ha afirmat l´alcalde les Filles de la Caritat representen els valors humanistes per sobre de l´individualisme; valors de l´esforç, el treball, la solidaritat, la dedicació, la justícia i la importància de l´individu com a part d´una comunitat, que Trias ha apostat per ?recuperar de forma col·lectiva?.

L´alcalde ha defensat, en aquests moments de dificultat, administrar bé els recursos i dedicar-los a les persones més necessitades, a lluitar contra la pobresa, a crear feina, ?perquè volem una Barcelona cohesionada; una Barcelona de tots i per això és fonamental la col·laboració de tothom, també de les organitzacions religioses?.

Xavier Trias ha recordat que, al llarg de la seva història, les Filles de la Caritat ?han volgut donar resposta a les situacions de pobresa que han anat sorgint?, una feina per la que s´han fet mereixedores de guardons tan importants com la Creu de Sant Jordi o el Premi Príncep d´Astúries de la Concòrdia.





Paraules clau