L´alcalde Xavier Trias demana apostar de veritat per Barcelona i treure el màxim profit de les seves infraestructures : Servei de Premsa

L´alcalde Xavier Trias demana apostar de veritat per Barcelona i treure el màxim profit de les seves infraestructures

10/01/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde ha assistit aquest vespre a l´acte anual que organitza el grup editorial Men-Car (editor del diari Marítimas), on s´ha presentat l´anuari Barcelona-Port 2013 -guia de serveis del port- i s´han lliurat els premis d´aquesta editorial. Trias ha lliurat el premi la ?Portada de Plata Nautic Press´ a Gabriel de Sandoval, gerent de Marina Port Vell i president de la Federació Espanyola d´Associacions de Ports Esportius i Turístics. A l´acte hi eren presents, entre altres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra; i el director general del Grup Editorial Men-Car, Manuel Cardona. Trias ha reclamat apostar de veritat per Barcelona i treure el màxim profit de les infraestructures de la ciutat.

L´alcalde en la seva intervenció ha destacat el paper del Port de Barcelona ?com un actiu de futur per a la ciutat? i ha afirmat que la presentació de l´anuari Barcelona- Port 2013 ajuda a visualitzar la seva importància estratègica. ?El Port de Barcelona?, ha afegit, ?és molt més que un conjunt de dotacions i infraestructures logístiques i nàutiques de primer nivell; és, sobretot, un conjunt de bons professionals que situen el nostre Port posicions destacades de rànquings Internacionals?.

Xavier Trias ha destacat que el port representa un sector creador d´oportunitats per a la ciutat i el conjunt del país, ?un sector que marca la diferència alhora de competir en el món perquè tenim els actius i el potencial per esdevenir un veritable motor econòmic al Sud d´Europa i de la Mediterrània?. Com ha dit Trias, Barcelona té una situació geoestratègica privilegiada, un Port que ha doblat la seva capacitat, un Aeroport amb potencial de ser un hub intercontinental, la Zona Franca, la Fira i Mercabarna; a més de la capacitat per dinamitzar tot un conjunt de sectors vinculats amb el mar i que cada cop estan agafant més força. Trias ha recordat que s´està impulsant el Barcelona Clúster Nàutic amb la voluntat d´aglutinar tot el sector: empreses, institucions i centres de recerca, vinculats amb el món de la Nàutica; la reforma del Port Vell; o la inauguració de la nova Terminal de contenidors, la terminal de contenidors més avançada tecnològicament de tota la Mediterrània.

Xavier Trias ha insistit en què cal que el Corredor Mediterrani sigui una realitat ?el més ràpid possible? i que es facin els accessos definitius al Port per garantir ?la nostra competitivitat?. Per a l´alcalde ?no hi poden haver més excuses, cal que s´aposti de veritat per Barcelona i treure el màxim profit de les infraestructures per fer de Barcelona un veritable hub global d´infraestructures de transport a nivell mundial. Barcelona té el potencial necessari per aconseguir-ho?.





Paraules clau