L´alcalde Xavier Trias expressa el seu condol per la mort d´Anna Lizaran : Servei de Premsa

L´alcalde Xavier Trias expressa el seu condol per la mort d´Anna Lizaran

12/01/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias, ha expressat avui el seu condol per la mort sobtada d´Anna Lizaran, ?una gran actriu de l´escena teatral de la nostra ciutat?. Trias ha destacat Lizaran com a referent del teatre de qualitat i d´una manera d´entendre la cultura com a servei públic i d´accés universal per a tots els ciutadans.

A parer de l´Alcalde Trias, ?si Barcelona és avui una ciutat important en el món del teatre és, sobretot, gràcies a persones com l´Anna Lizaran. La tenacitat, el treball i l´esforç de moltes persones compromeses èticament i estèticament amb el teatre de qualitat com l´Anna Lizaran, van promoure a la nostra ciutat, un moment d´efervescència teatral molt creativa. El seu pas per companyies com els Comediants i especialment la seva participació en la fundació del Teatre Lliure així ho acredita?.

El Teatre Lliure al que tants anys va estar professionalment vinculada, és un referent de la manera d´entendre el teatre a la ciutat de Barcelona. ?És el teatre entès com a servei públic i el dret democràtic d´accés a la cultura per a tots els ciutadans i ciutadanes. Moltes persones joves i grans de la nostra ciutat han gaudit o iniciat la seva afició al teatre de la mà de Lizaran i el Teatre Lliure?.

Les seves interpretacions seran recordades per diverses generacions de barcelonins i barcelonines. ?Lizaran serà recordada, sobretot, per fer arribar a un gran públic el millor del teatre internacional clàssic i contemporani en llengua catalana?, ha dit Trias. El seu treball va ser distingit, entre molts altres guardons, amb el premi Ciutat de Barcelona l´any 2005.





Paraules clau