Xavier Trias assegura que el nou Paral·lel ?ha de servir per millorar la qualitat de vida dels barris i fer que les famílies hi visquin millor? : Servei de Premsa

Xavier Trias assegura que el nou Paral·lel ?ha de servir per millorar la qualitat de vida dels barris i fer que les famílies hi visquin millor?

15/01/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat avui públicament el Pla del Paral·lel per ?convertir l´Avinguda en una via de referència per a les persones, les arts escèniques i la gastronomia, reforçant la seva singularitat? .L´alcalde ha participat al cicle de taules rodones per debatre el futur d´aquesta avinguda que organitza el CCCB aprofitant que s´hi fa l´exposició Paral·lel 1894-1939, on també han participat el tinent d´alcalde Antoni Vives, i la presidenta de la Fundació el Molino, Elvira Vázquez

Trias ha explicat que el nou Paral·lel és fruit d´anys de reivindicació i de les aportacions que han fet la societat civil, les entitats veïnals i el teixit associatiu i comercial a la Comissió de Seguiment, que lidera la Fundació El Molino (FEM): ?Hem recollit al màxim les vostres aportacions. Porteu molts anys treballant de valent, proposant idees, defensant iniciatives. L´Elvira Vázquez, i tota la gent que integra la Fundació FEM Paral·lel, porten anys lluitant. Creient en aquest projecte. Vosaltres sou l´ànima d´aquest projecte. Sou el veritable esperit d´aquest Pla?.

Trias ha explicat que el Paral·lel, amb els seus 2 quilòmetres de longitud, és molt més que un carrer i s´ha de convertir en ?una via de referència per a les persones, les arts escèniques i la gastronomia, però, sobretot, el nou Paral·lel ha de servir per millorar la qualitat de vida dels barris i fer que les famílies hi visquin millor?. ?Barcelona- ha reiterat Trias- ha de ser, abans de tot, una ciutat per les persones, que tingui com a veritables protagonistes les persones, la seva qualitat de vida i el seu benestar?.

Segons Trias, el Paral·lel inclou també tots els elements per ser un punt de referència indiscutible. ?És una avinguda que combina tradició i modernitat, que vertebra la ciutat, que uneix tres districtes i que és la façana de barris tots ells amb la seva pròpia personalitat. Però el Paral·lel és encara molt més que això. És un exemple clar de la barreja d´activitat econòmica, veïnal, cultural i d´usos que volem per a Barcelona?.

Per tot això l´alcalde ha explicat que ?volem recuperar i dotar d´una nova dignitat a aquests espais. Però fer-ho de manera que l´urbanisme estigui al servei de les persones, no a l´inrevés. Perquè una ciutat que no estigui al servei de les persones no és ciutat. Trias ha desgranat el pla de millores que posa en marxa per tirar endavant aquest nou model de via , perquè segons paraules de l´alcalde, el Paral·lel s´ha de poder passejar i gaudir?.

?Millorar la connexió amb la resta de la ciutat i també entre els barris als que dóna vida, crear noves places a les cruïlles, donar més pes als vianants, situar el carril bici segregar al mig de la calçada i dotar d´una nova dignitat a un espai públic, que en molts casos era de poca qualitat?, son algunes de les línies que ha destacat l´alcalde Trias, que també ha anunciat que ?s´introduiran millores en la pavimentació,senyalització d´itineraris culturals o la il·luminació, tant pels vianants com per destacar els edificis i equipaments més rellevants?.

Xavier Trias ha reconegut que tota aquesta actuació també és necessària per ?mantenir i impulsar la vitalitat per l´avinguda com a motor econòmic, turístic, cultural i comercial de la ciutat.? ?Per sortir de la crisi necessitem cultura, necessitem innovació i creativitat, i també coneixement i benestar. Barcelona ha d´enfortir el seu paper com a una capital cultural de primer nivell internacional. Per això volem potenciar l´activitat teatral del Paral·lel?.

Trias ha tancat la seva intervenció davant un auditori ple de representants de la societat civil fent una crida a seguir treballant conjuntament: ?És hora que treballem plegats i unim forces, per crear noves oportunitats, de present i de futur. Hem de fer-ho així per conservar aquest Paral·lel com a eix principal i emblemàtic de la ciutat. Una avinguda per les persones, els artistes, el teatre, el comerç, la gastronomia, a la que no podem renunciar?, ha conclòs l´alcalde.

Resum de les principals actuacions programades

Quatre noves places
Creació de quatre noves places a les actuals illetes del costat Eixample (Entença/Tamarit, Rocafort/Manso/, Viladomat/Marques de Camposagrado i Borrell/Aldana) Increment de l´espai d´estada per les persones, facilitar recorreguts de les persones, i millora de la connectivitat Eixample/Poblesec. Convertir un espai de frontera en lloc de trobada, reforçant cohesió social dels barris de l´entorn i assignant a aquests espais nous usos ciutadans consensuats amb les entitats i associacions.

El Passeig de la Llum: Il·luminació específica
D´acord amb el Nou Pla Director d´Il·luminació es preveu un enllumenat que prioritzi els vianants. Estratègia d´ il·luminació vertical de façanes singulars.

Senyalització especial de nous itineraris
Afavorir la creació d´un recorregut des de la Font Màgica (a Montjuïc) fins a Ciutat Vella (Rambla) amb senyalització d´itineraris, que posin en valor els equipament i atractius que es troben a l´entorn d´aquesta via i dels barris que la rodegen

Ordenació singular de vetlladors
Zona d´ordenació singular de vetlladors. La nova ordenança preveu crear algunes zones singulars a la ciutat.

Nova pavimentació
Pavimentació. S´adequarà la pavimentació de les voreres. No es canviarà tot el paviment sinó les parts malmeses, amb un únic tipus de rajola.

Nou carril per bicicletes
Es planteja situar el carril bici, bidireccional, al centre de l´Avinguda per guanyar seguretat amb els creuaments de la via i evitar els perills i interferències del carril existent actualment. Estudiat amb l´Àrea de Mobilitat i previst en el Pla de Foment de la Bici. Es manté a cada costat aparcament/càrrega i descarrega, carril bus, i dos carrils de circulació.

Documents relacionats

Imatge 1: Quatre noves places a les cruïlles de l´Eixample
Imatge 2: Creació de noves places 1
Imatge 3: Creació de noves places 2
Imatge 4: Nou Carril per bicicletes





Paraules clau